-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurokomisaras: JK į ES biudžetą turės mokėti ir po „Brexit“

Didžioji Britanija į Europos Sąjungos biudžetą turės mokėti mažiausiai iki 2020 metų ir po išstojimo iš Bendrijos, nes turės dengti savo ilgalaikius įsipareigojimus Bendrijai, Vokietijos laikraščiui „Bild“ duotame interviu sakė Europos Sąjungos biudžeto reikalų komisaras Guentheris Oettingeris.
Banksy priešinys
Banksy priešinys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant to, kad oficialūs JK išstojimas iš ES suplanuotas 2019 metų kovo 29 d., Londonui teks dar kurį laiką mokėti Briuseliui dėl ilgalaikių programų, kuriose dalyvauti įsipareigojo Jungtinė Karalystė.

Visgi ES biudžetas po „Brexit“ neteks 10–12 mlrd. eurų per metus. Ir šį trūkumą ketinama padengti mažinant išlaidas ir didinant mokestinę naštą kitoms ES šalims.

G.Oettingeris taip pat išreiškė nuomonę, kad ateityje Briuseliui teks atsisakyti finansinių lengvatų kai kurioms ES narėms, pažymi „Deutsche Welle“.

Šaltiniai britų vyriausybėje anksčiau laikraščiui „The Sunday Telegraph“ teigė, kad išstodamas iš ES Londonas yra pasirengęs Briuseliui sumokėti 36 mlrd. svarų sterlingų (apie 40 mlrd. eurų). Ir tokią sumą Londonas sutinka išmokėti tik tokiu atveju, jei pavyks pasiekti priimtinų susitarimų dėl tolesnių ekonominių santykių su ES, įskaitant ir susitarimą dėl laisvosios prekybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius