Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje augančios išlaidos gynybai didina Izraelio gamintojų pelną

Augantys Europos šalių gynybos biudžetai verčia Izraelio įmones trinti rankas ir džiaugtis augančiais pardavimais, kurie padeda dar labiau įtvirtinti Izraelio, kaip ginklų pramonės lyderio, įvaizdį.
Ginklai
Ginklai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ginklas Izraelis

Specialistų teigimu, įtakos Izraelio ginklų gamybos pramonės klestėjimui iš dalies turi ir ilgametis konfliktas su palestiniečiais, nes Izraelio įmonės pačios pabrėžia, kad jų ginklai yra išbandyti konflikto metu.

Europos šalių išlaidos gynybai dešimtmetį buvo gana stabilios, tačiau Rusijai 2014 metais okupavus Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, ėmė sparčiai augti. Didinti išlaidas gynybai europiečius taip pat skatina teroro išpuoliai ir augantis pabėgėlių iš Artimųjų Rytų srautas.

Prognozuojama, kad šiais metais Europos šalių išlaidos gynybai padidės vidutiniškai 8,3 proc., teigiama Prancūzijos tarptautinių ir strateginių reikalų instituto ataskaitoje. Ir Izraelio gamintojai, kurių daugelis yra remiami valstybės, siekia tuo pasinaudoti, siūlydami naujų produktų.

Dvidešimt devynios Izraelio ginklų gamybos įmonės šią savaitę savo produkciją pristatė Paryžiuje vykusioje „Eurosatory“ – vienoje didžiausių pasaulyje gynybai skirtų parodų.

Europos šalių susidomėjimas Izraelio gynybos technologijomis pastaruoju metu „gerokai išaugo“, pažymėjo vienos didžiausių Izraelio ginklų gamybos įmonių „Elbit Systems“ viceprezidentas tarptautinei rinkodarai Ranas Krilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius