Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos bankų išlaidos teismams, kompensacijoms nuo 2008 metų krizės piko viršijo 77 mlrd. JAV dolerių

Didžiausių Europos bankų, įskaitant „Lloyds Banking Group“ ir „Deutsche Bank“, išlaidos teismams, teisininkų paslaugoms ir kompensacijoms nuo 2008 metų krizės piko jau viršijo 77 mlrd. JAV dolerių ir yra penkis kartus didesnės nei jų bendras 2012 metų pelnas.
Dvejų eurų monetos
Dvejų eurų monetos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2008 metų rugsėjo mėnesio 18 bankų, kurių teismo išlaidos yra didžiausios, išmokėjo mažiausiai 24,9 mlrd. JAV dolerių, kad būtų atsiimti ieškiniai ar nutraukti tyrimai. Jie taip pat atidėjo 31,5 mlrd. JAV dolerių kompensacijoms klientams Didžiojoje Britanijoje už vertimą įsigyti tam tikrus produktus, įskaitant būsto paskolų draudimą, ir dar 20,9 mlrd. JAV dolerių papildomoms baudoms.

Agentūros „Bloomberg“ skaičiavimais, bankai šiems tikslams išleido po 42 mln. JAV dolerių per dieną. Galutinė suma gali būti ir didesnė, nes daugelio neteisminių susitarimų sąlygos viešai neskelbiamos.

Tuo tarpu šeši didžiausi JAV bankai, įskaitant „JPMorgan Chase“ ir „Bank of America“ teismo išlaidoms, baudoms ir kompensacijoms nuo 2008 metų rugsėjo mėnesio skyrė daugiau kaip 100 mlrd. JAV dolerių – daugiau nei išmokėjo dividendų.

Kitą mėnesį Europos Komisija paskelbs duomenis apie baudas už manipuliavimą palūkanų normomis, dėl kurių bankų išmokos gali dar padidėti. KBW analitikų vertinimais, kaltinimai manipuliavimu LIBOR pirmaujantiems pasaulio bankams gali atsieiti 46 mlrd. JAV dolerių, o tyrimas dėl machinacijų valiutos rinkoje – dar 24 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius