-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos centrinis bankas: euras Lietuvoje įvestas sklandžiai

Ketvirtadienį pasibaigus pereinamajam dviejų savaičių laikotarpiui, kai atsiskaityti buvo galima ir litais, ir eurais, o grąža buvo atiduodama eurais, eurai tapo vienintele teisėta mokėjimo priemone Lietuvoje. ECB vadovų teigimu, naujoj valiuta Lietuvoje buvo įvesta sklandžiai.
Lietuvą sveikinantis transparantas Briuselyje
Lietuvą sveikinantis transparantas Briuselyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sklandus perėjimas prie euro Lietuvoje – tai įvairių nacionalinių ir Europos institucijų bendradarbiavimo rezultatas. Tai ne tik milžiniška logistikos operacija, bet ir labai svarbus žingsnis Lietuvai stiprinant ryšius su savo partneriais Europoje. Be to, buvo dar kartą patvirtinta, kad bendroji valiuta yra patraukli“, – pranešime spaudai sakė Europos Centrinio Banko (ECB) vykdomosios valdybos narys Yves Merschas.

Lietuvos banko duomenimis, ketvirtadienį ryte apyvartoje buvo 1,455 mlrd. eurų (59 proc.) ir 0,991 mlrd. eurų vertės litų (41 proc.).

Į Lietuvą iki šiol atgabenta 132 mln. eurų banknotų o Lietuvos monetų kalykloje numatyta nukaldinti 370 mln. eurų monetų.

Praėjusią savaitę atliktos Eurobarometro apklausos duomenimis, parduotuvėse gyventojų atsiskaitymai eurais išaugo nuo 41 proc. sausio 5 dieną iki 69 proc. sausio 10 dieną. Tuo tarpu atsiskaitymai litais sumažėjo nuo 53 proc. sausio 5 dieną iki 26 proc. sausio 10 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius