Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija: Lietuva negali pasinaudoti „Gazprom“ reikalaujama energetikos direktyvos išimtimi

Europos Komisijos pareigūnai laiške teigia, kad Lietuva negali pasinaudoti EK energetikos direktyvos išimtimi, kaip to reikalauja „Lietuvos dujų“ akcininkai, todėl privalo atskirti dujų vamzdynų valdymą ir dujų tiekimą.
„Gazprom“ kreipėsi į Stokholmo arbitražą.
Rusija didina dujų tiekimą į Europą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lapkričio 24 d. gautame laiške teigiama, kad Lietuvai negali būti taikoma išimtis, kuri numatyta direktyvos trečiojo paketo 49-ajame straipsnyje, nes Lietuvos nėra sąraše šalių, kurios tos išimties prašė ir gali ja pasinaudoti. Trečiasis 49-ojo straipsnio skirsnis, pasak laiško, „aiškiai parodo“, kad šia išimtimi gali pasinaudoti tik Suomija, Latvija ir Estija.

„Lietuvos dujų“ akcininkai „Gazprom“ ir E.ON primygtinai reikalauja, kad Lietuva pasinaudotų 49-ojo straipsnio išimtimi. Lietuvos Vyriausybė užsibrėžusi įgyvendinti ir įgyvendina trečiąjį paketą ir dabar ruošia teisinę bazę vamzdynų valdymui ir tiekimui atskirti bei visavertei dujų rinkai sukurti. Šiandien Vyriausybės pasitarime pritarta atitinkamam Gamtinių dujų įstatymo pakeitimo projektui.

Europos Komisijos laiškas atsako į konkrečius Lietuvos Vyriausybės klausimus dėl galimybės pasinaudoti išimtimi. Laišką energetikos viceministrui Romui Švedui pasirašo EK tiekimo saugumo, energijos rinkos ir tinklų direktorato vadovas Haincas Hilbrechtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius