Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamente šią savaitę prasidės balsavimai dėl ES ir JK prekybos susitarimo

Europos Parlamentas šią savaitę surengs komitetų balsavimus dėl Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinės Karalystės (JK) prekybos susitarimo ratifikavimo, pranešė parlamentarai, nepaisant to, kad galutinis balsavimas vėl buvo atidėtas nerimaujant, jog Didžioji Britanija jau sulaužė skyrybų sąlygas.
„Brexit“
„Brexit“ / 123RF.com nuotr.

ES ir JK prekybos paktas laikinai įsigaliojo nuo sausio 1 dienos, pasibaigus devynis mėnesius trukusioms sudėtingos deryboms ir paskutinę minutę pasiekus susitarimą.

JK parlamentas ratifikavo susitarimą, tačiau Europos Parlamento nariams suteikta laiko iki balandžio 30 dienos išsakyti savo nuomonę.

Antradienį Briuselyje posėdžiavę politinių grupių vadovai nusprendė leisti prekybos ir užsienio reikalų komitetui balsuoti dėl susitarimo. Balsavimas greičiausiai įvyks ketvirtadienį, pranešė Europos Parlamento pareigūnai.

Visgi tam, kad būtų suplanuotas galutinis balsavimas, europarlamentarai siekia iš pradžių užsitikrinti JK patikinimą, kad ji vykdys savo įsipareigojimus pagal „Brexito“ susitarimą.

Jeigu susitarimas nebus ratifikuotas iki mėnesio pabaigos arba su JK nebus susitarta dėl jo laikino taikymo pratęsimo, prekybos susitarimas nustos galioti.

Tai reikštų, kad tarp JK ir ES neliktų susitarimų dėl prekybos.

Europarlamentarai piktinasi, nes Didžioji Britanija iki spalio atidėjo į Šiaurės Airiją įvežamų maisto produktų patikras, vadindama tai vienašališku skyrybų pakto pakeitimu

ES pradėjo teisinį procesą prieš šį Didžiosios Britanijos žingsnį, nors abiejų pusių pareigūnai ir mėgina rasti sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius