Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga bankininkų premijoms nustatė „lubas“

Europos Sąjungos pareigūnai preliminariai susitarė dėl naujų finansinių taisyklių, įskaitant ir bankines premijas, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Derybos dėl biudžeto lengvos nebus.
Pinigai / Reuters/Scanpix nuotr.

Pagal šį susitarimą, premijos negalėtų viršyti vienerių metų darbo užmokesčio, tačiau gali siekti dvejų metų atlyginimų dydį, jei tam aiškiai pritaria akcininkai.

Sandoris sudarytas trečiadienį. Jį dar turi patvirtinti Europos Sąjungos ministrai. Manoma, kad tai tebus formalumas.

Jungtinė Karalystė, kuri laikoma Europos finansinių paslaugų centru, bankinių premijų apribojimui nepritaria. Atstovų teigimu, taisyklės nemotyvuos talentų ir apribos finansų sektoriaus augimą. Ieškodami paramos savo pozicijai, britai bandė suburti 27 ES šalis.

Geriausi bankininkai ir finansinių paslaugų žinovai gali gauti premijas, kurios yra kelis kartus didesnės nei jų bazinis atlyginimas, tai laikoma normalia praktika, tačiau pasipiktinimo banga kilo, kuomet didžiulės premijos buvo išmokamos prieš pat bankų griūtį.

Dėl naujų finansinių taisyklių Europos parlamentarai, Europos Komisija ir 27 bloko vyriausybių atstovai susitarė po aštuonias valandas trukusių derybų

Europos parlamento vyriausiasis derybininkas Othmaras Karas teigė, kad pirmą kartą ES istorijoje bankinėms premijoms nustatytos „lubos“.

„Esmė ta, kad nuo 2014 metų Europos bankai, siekdami stabilumo, turės atidėti daugiau pinigų ir dėmesį sutelkti į pagrindinę veiklą, t.y., finansuoti realią ekonomiką, remti mažas ir vidutines įmones bei darbo vietų kūrimą“, – sakė O.Karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius