-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjungoje skambinsime pigiau!

Europos Parlamentas balsavimu patvirtino, kad tarptinklinis mobilusis ryšys, tarptautinės SMS žinutės ir duomenų perdavimas Bendrijoje bus pigesni. Nuo liepos 1 dienos įsigalios naujos pokalbių kainų ribos, bus pradėtos reguliuoti SMS bei duomenų perdavimo kainos.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas

Lietuvos žmonėms, išvykusiems atostogauti ar verslo reikalais į kitą Europos Sąjungos (ES) šalį, išsiųsti trumpąją SMS žinutę kainuos ne daugiau kaip 11 euro centų (arba 0,38 lito, be pridėtinės vertės mokesčio). Taigi užsienyje siunčiamos SMS žinutės atpigs net 62 procentais. „Europos Parlamento ryžtas apkarpyti tarptinklinio ryšio tarifus virto įstatymu pačiu laiku – prieš pat vasaros atostogas. Mažiau mokėsime ir skambindami, ir siųsdami duomenis“, – džiaugėsi europarlamentaras Šarūnas Birutis.

Pigesnis bus ir interneto duomenų siuntimas.

Daug diskusijų ir abejonių sukėlęs tarptinklinio ryšio reguliavimas, kai buvo nuspręsta sumažinti skambučių kainas, pasirodė esąs naudingas visiems – ir paslaugų teikėjams, ir vartotojams. Tad ir pastarojo reguliavimo naudą netrukus pajus visi, tačiau daugiausiai išloš vartotojai.

Pigesnis bus ir interneto duomenų siuntimas. Esant užsienyje bus galima pigiau pasiųsti elektroninį laišką, paveikslėlį ar tiesiog naršyti po internetą. Kainos bus reguliuojamos, skaičiuojant kilobaitus.

Nuo 2009 metų liepos 1 dienos maksimali kaina už megabaitą bus 3,45 lito (1 euras); nuo 2010 metų liepos 1 dienos – 2,76 lito (0,80 euro) už megabaitą, o nuo 2011 metų liepos 1 dienos – 1,72 lito (0,50 euro) už megabaitą be PVM.

Gavę sąskaitą vartotojai jau nebepatirs „kainų šoko“, nes juos apsaugos maksimalus limitas. Jį bus galima pasirinkti nuo 2010 metų kovo 1 dienos. Vienas iš tokių limitų – 50 eurų. Jis automatiškai bus taikomas vartotojams, jeigu jie iki 2010 metų liepos 1 dienos nenuspręs pasirinkti kitaip. Reguliavimas nustos galioti 2012 metų birželio 30 dieną.

Nuo 2009 m. liepos 1 d. maksimali minutės kaina skambinant bus 1,48 lito (0,43 euro), o priimant skambutį – ne didesnė kaip 0,65 lito (0,19 euro) už minutę;

Nuo 2010 metų liepos 1 d. maksimali kaina skambinant bus 1,36 lito (0,39 euro) už minutę, o priimant skambutį – 0,52 lito (0,15 euro) už minutę;

Nuo 2011 m. liepos 1 d. maksimali kaina skambinant bus 1,22 lito (0,35 eurų) už minutę, o priimant skambutį – 0,38 lito (0,11 euro) už minutę.

Nuo šių metų liepos 1 dienos operatoriai galės apmokestinti vartotoją sekundžių tikslumu, bet minimalus apmokestinamas laikas bus 30 sekundžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius