Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos verslo lyderiai sunerimę dėl Prancūzijos – ūkis auga per lėtai

Pasaulyje įmonių vadovai nerimauja dėl Kinijos, tačiau Europos bendrovių lyderiai sunerimę ir dėl tų ekonomikų, kurios yra arčiau namų, pavyzdžiui, Prancūzijos, rašo CNBC.
Paryžiuje
Europos verslo lyderiai sunerimę dėl Prancūzijos – ūkis auga per lėtai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Prancūzijos ekonomikos augimas vis neįgyja pagreičio ir šią savaitę Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas pažadėjo paskubinti ekonomikos reformas ir padaryti darbo rinką lankstesnę.

Rugpjūčio mėnesio ekonominiai duomenys rodo besitęsianti atsigavimą, tačiau jis nėra stiprus. Verslo pasitikėjimas auga, taip pat ir pirkimo vadybininkų indeksas, bet lėčiau, nei mėnesį prieš tai.

Nedarbas liepą šiek tiek sumažėjo. Tačiau antrąjį ketvirtį ūkio augimui paspartėti nepavyko.

„AXA France” generalinis direktorius Jadas Arissas sakė, kad ekonomikos rodikliai, pasirodę rugpjūtį, nuvilia, o Prancūzija nesugeba išnaudoti žemų naftos kainų, pigaus euro ir žemų palūkanų normų.

Tiek jis, tiek kiti verslo lyderiai pabrėžia, kad Prancūzijai reikia paskubinti reformas, ypač darbo rinkoje.

Nors Francois Hollande'o vyriausybė padarė nemažai, kad palengvintų žmonių priėmimą ir atleidimą iš darbo, darbo mobilumui šalyje vis dar trukdo stipri darbuotojų apsauga ir darbo kodeksas.

„Jeigu norime paskatinti ūkio augimą, turime paspartinti reformas“, – sakė „Suez (Environnement)“ vadovas Jeanas-Louisas Chaussade'as.

Ekonominės plėtros ir bendradarbiavimo organizacija kovą pareiškė, kad didžiausias Prancūzijos iššūkis yra darbo rinkos reforma, kurios tikslas – paskatinti darbo vietų augimą.

Asociacijos MEDEF prezidentas Pierre'as Gattazas paragino vyriausybę paskatinti svarbiausias reformas, taip pat išreiškė optimizmą dėl šalies ekonomikos.

„Manau, kad laikas investuoti Prancūzijoje, nes mes esame kaip atsigaunanti kompanija“, – sakė jis.

P.Gattazo prognozuoja, kad šiemet Prancūzijos ekonomika augs 1,2 proc. Europos Komisija prognozuoja 1,1 proc. BVP prieaugį.

Statybinių medžiagų įmonės „Lafarge Holcim“ atstovas Bruno Lafontas sakė nesantis optimistiškai nusiteikęs, tačiau pabrėžė, kad Prancūzija eina teisingu keliu.

„Aišku, kad mes esame sunerimę dėl pernelyg lėto augimo. Ne visi signalai yra teigiami, todėl nepadeda atkurti pasitikėjimo. Aš nesu optimistas, bet manau, kad einame teisingu keliu“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius