Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurostatas: skrydžių skaičius ES vis dar nesiekia ikipandeminio lygio

Europos Sąjungos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, praėjusį mėnesį Bendrijos oro erdvėje aptarnauta 605,8 tūkst. komercinių skrydžių – 8,9 proc. mažiau nei tą patį ikipandeminių 2019-ųjų mėnesį, nors 7,9 proc. daugiau nei pernai rugsėjį.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Skrydžiai

Panaši dinamika buvo stebima ir praėjusios vasaros mėnesiais – per metus skrydžių padaugėjo, tačiau buvo mažiau nei iki COVID-19 pandemijos, kai kas mėnesį jų buvo atliekama po 650-700 tūkstančių.

Eurostatas pažymi, kad praėjusį mėnesį tik šešiose ES valstybėse narėse komercinių skrydžių buvo daugiau nei prieš ketverius metus. Lyderė pagal šį rodiklį – Graikija (10,9 proc. skrydžių nei 2019-ųjų rugsėjį), o jos rikiuojasi Portugalija (9 proc.), Kipras (5,9 proc.), Kroatija (2,6 proc.), Airija (1,4 proc.), Malta (0,7 proc.).

Labiausiai oro transporto srautai per ketverius metus sumenko Latvijoje (30,4 proc.), Suomijoje (30,2 proc.), Estijoje (25,4 proc.), o tam įtakos veikiausiai turėjo ir plataus masto Rusijos invazija į Ukrainą bei ją sekusios ES sankcijos, įskaitant draudimą atvykti Rusijos turistams, kurie Rygos, Helsinkio ir Talino oro uostais naudojosi kaip tranzitiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius