-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Eurozona – recesijoje (atnaujinta 13.36 val.)

Eurozona oficialiai – recesijoje. Europos Sąjungos duomenys atskleidė, kad zonos valstybių ekonomika sumažėjo 0,2 proc. ir trečiąjį ketvirtį.
Eurozona – recesijoje
Eurozona – recesijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastarasis ekonomikos nuosmukis sekė 0,2 proc. smukusią 15 valstybių ekonomiką praėjusį ketvirtį, kuris tęsėsi nuo balandžio iki birželio. Du ar daugiau iš eilės einantys ketvirčiai su neigiamu ekonomikos augimu apibrėžiami kaip recesija.

Šios žinios seka pasirodžiusią informaciją, atskleidusią, kad Vokietija ir Italija – vienos didžiausių eurozonos ekonomikų – jau yra recesijoje.

Pasak BBC korespondento Vokietijoje Steve Rosenbergo, pasirodę skaičiai nenustebino. „Ketvirtadienį oficialiai pranešta apie rūškaną Vokietijos ekonomiką. Kadangi šios šalies ekonomika labai svarbi bendroje Europos ekonomikoje, natūralu, kad šiai šaliai susidūrus su problemomis, žemyn traukiama ir regiono ekonomika“, – teigia S.Rosenbergas.

Ketvirtadienį pranešta, kad vienos didžiausių pasaulyje – Vokietijos – ekonomika krito 0,5 proc. Antro ketvirčio rezultatai atskleidė, kad šalies ekonomika smuko 0,4 proc.

Ispanijos ekonomika taip pat sumažėjo trečiąjį ketvirtį. Tai – pirmasis šalies ekonomikos nuosmukis nuo 1993 metų. Analitikai neabejoja, kad po ketvirtojo ketvirčio rezultatų Ispanija taip pat oficialiai bus recesijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius