-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ pajamas iš reklamos deklaruos šalyse, kuriose jas gauna

Socialinis tinklas „Facebook“ tam tikras pajamas iš reklamos ketina deklaruoti šalyse, kuriose jas gauna, o ne Airijoje, kurioje jis naudojasi palankesne apmokestinimo tvarka.
„Facebook“
„Facebook“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Facebook Reklama

„Facebook“ paaiškino, jog tokį sprendimą priėmė dėl vyriausybių ir politikų spaudimo užtikrinti didesnį įmonės pardavimų jų šalyse skaidrumą.

„Kalbant paprasčiau, tai reiškia, kad pajamas iš reklamos, kurias užtikrina mūsų vietos komandos, apskaitys nebe mūsų tarptautinė būstinė Dubline, o mūsų vietos įmonė toje šalyje, kurioje tos pajamos gautos“, – pareiškė „Facebook“ finansų direktorius Dave Wehneris.

Anot jo, ši tvarka iki 2019 metų vidurio bus įdiegta tose šalyse, kuriose „Facebook“ turi su reklamos užsakovais dirbančius biurus.

Įmonių apmokestinimo taisyklės, kalbant apie tradicinę ekonominę veiklą, yra grindžiamos vadinamosios nuolatinės buveinės principu.

Kad būtų apmokestinta kurioje nors šalyje, įmonė turi fiziškai būti toje šalyje, tačiau skaitmeninės įmonės savo paslaugas internetu gali teikti iš bet kurios pasirinktos šalies, kaip antai, Airijos, kuri „Facebook“ siūlo mokesčių lengvatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius