Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Facebook“ skirs 130 mln. JAV dolerių nepriklausomai turinio valdymo tarybai sukurti

„Facebook“ skirs 130 mln. JAV dolerių sukurti nepriklausomą turinio kontrolės tarybą, kurią sudarys asmenys, padėsiantys socialiniam tinkui priimti sprendimus, ar kokia nors medžiaga nepažeidžia įmonės politikos.
Facebook
Facebook / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikimasi, kad skirtos lėšos padengs tarybos šešerių metų veiklos išlaidas, įskaitant jos narių atlyginimus, biuro patalpų nuomą ir kitų darbuotojų, įskaitant teisininkus ir žmogiškųjų išteklių skyriaus personalą, paslaugų apmokėjimą.

„Facebook“ pasiūlė įsteigti tarybą, reaguodama į reguliuotojų teiginius dėl didėjančio socialinio tinklo įtakos ir dėl per didelės kontrolės, susijusios su tuo, ką vartotojai gali skelbti ir ko negali.

Turinio kontrolės taryba nenustatys „Facebook“ politikos, tačiau tikimasi, padės spręsti ginčytinus klausimus.

„Facebook“ pirmą kartą paskelbė apie planus sudaryti tarybą 2018 metų lapkritį, tačiau vis dar neaišku, kada naujasis organas pradės veikti.

Iš pradžių „Facebook“ planavo surinkti 40 tarybos narių iki šių metų pabaigos, tačiau dabar tvirtina, kad tai įvyks ne anksčiau kaip 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius