Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos elektroninių inžinerinių sprendimų diegėja „Fima“ žengė į Baltarusiją

Lietuvos elektroninių inžinerinių sprendimų diegėja bendrovė „Fima“ žengė į Baltarusiją – šioje šalyje ji planuoja dalyvauti valstybiniuose infrastruktūros modernizavimo projektuose – geležinkelių, oro uosto ir kituose.

„Fima“ plėtros direktorius Vytautas Zinkevičius sako, kad Baltarusija planuoja modernizuoti savo infrastruktūrą, o tokie projektai – „Fimos“ stiprioji pusė, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

Baltarusijoje lietuvius domina dideli projektai – geležinkelių, oro uostų modernizavimas, modernių duomenų centrų diegimas. „Intelektinių technologijų taikymo požiūriu Baltarusijoje yra tokia padėtis, kaip Lietuvoje prieš 7–10 metų. Tad galėsime panaudoti savo žinias ir patirtį“, – sako V. Zinkevičius.

Jis pabrėžia, kad su vietinėmis kompanijomis „Fima“ nekonkuruos, nes šį vasarį Baltarusijoje „Fima“ įsteigta antrinė įmonė „Fima BR“ taikysis į neužimtą nišą.

„Baltarusijoje beveik nėra firmų, kurios, kaip mes, siūlytų kompleksinius inžinerinius sprendimus. Yra tik įmonės, kurios veikia atskiruose segmentuose, pvz., teikia tik telekomunikacinius sprendimus, arba tik apsaugos“, – aiškina jis.

Pirmų kontraktų Baltarusijoje tikimasi po poros mėnesių.

Lietuvoje „Fima“ įgyvendino ne vieną strateginės reikšmės projektą – nuo tranzitinių traukinių stebėjimo sistemos iki hidroelektrinės apsaugos stiprinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius