Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansinio raštingumo žinių išbandymui ryžosi daugiau nei 150 komandų

Tradicinėje Finansinio raštingumo olimpiadoje jėgas išbandyti panoro daugiau kaip 150 komandų iš visos Lietuvos.
Kodėl tuštėja piniginė?
Finansinio raštingumo olimpiadoje dalyvavo 150 komandų. / Fotolia nuotr.

Olimpiadoje beveik vienodai aktyviai registravosi ir miestų, ir regionų mokyklų komandos. Pirmojo etapo metu dalyviai varžėsi atlikdami keturias interaktyvias užduotis – misijas, kuriose demonstravo savo teorines ir praktines žinias. Sėkmingai įveikė misijas ir į kitą etapą pateko 122 komandos.

Pirmuose dviejuose Olimpiados etapuose komandos rungiasi žaisdamos naują edukacinį žaidimą „Misija: Pinigai“.

Šį žaidimą sudaro aštuonios misijos, kurių kiekviena – tai sumodeliuota finansinė situacija, kurios metu žaidėjai turi priimti sprendimus, atsakinėti į klausimus, įveikti užduotis – taip padėdami misijų herojams įgyvendinti savo svajonę. Atlikdami misijas moksleiviai skatinami nepasiduoti – nepavykus atsakyti į sudėtingus klausimus, pateikiamos kiek lengvesnės užduotys.

„Olimpiada organizuojama siekiant ugdyti mokinių finansinį raštingumą. Aktyvus mokyklų dalyvavimas patvirtina, kad asmeninių finansų valdymas yra aktualus ir Lietuvos moksleiviams, o naujas edukacinis žaidimas skatina vaikus dar labiau domėtis.

Pagrindinis Olimpiados tikslas – ne tik laimėti, bet ir pasisemti naudingos patirties bei žinių“, – sako „Danske“ banko Socialinės veiklos ir aptarnavimo kokybės skyriaus vadovė Gerimanta Stankutė.

Pasak G. Stankutės, komandos kaip ir praėjusiais metais stebina ir džiugina savo aktyvumu bei žingeidumu, tad antras ir trečias etapas tikrai suteiks dar daugiau olimpinės dvasios ir geros nuotaikos.

„Dalyvavimas Olimpiadoje taip pat skatina ir bendruomeniškumą bei dalijimąsi žiniomis. Komandos, kartu atlikdamos gyvenimiškas situacijas primenančias užduotis, ne tik gilina žinias, bet ir ugdo bendradarbiavimo, įsiklausymo, sprendimo ieškojimo įgūdžius”, – pasakoja G. Stankutė.

Tyrimai rodo, kad vaikams augant jų finansinis raštingumas didėja. 13 – 15 m. vaikai rečiau tariasi su tėvais, kadangi patys nusprendžia, kur išleisti pinigus. Todėl labai svarbu, kad vaikas kaip galima anksčiau susipažintų su finansinio raštingumo pagrindais ir savo finansinius sprendimus priimtų apgalvotai.

Antrasis Finansinio raštingumo olimpiados etapas vyks iki lapkričio 11 d. Jo metu komandos atliks sudėtingesnes žaidimo „Misija: Pinigai“ užduotis ir tęs kovą dėl pagrindinių prizų. Šiais metais trečios vietos nugalėtojai laimės 1000 litų, antros – 2000 litų, o pirmos – 3000 litų klasės svajonei įgyvendinti.

Finansinio raštingumo olimpiadą 2012 organizuoja „Danske“ bankas kartu su partneriais: Lietuvos banku, Lietuvos Respublikos finansų ministerija, Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos edukologijos universitetu. Visą informaciją apie Olimpiadą galima rasti www.fro.lt.

10 – 15 metų moksleivių finansinio raštingumo tyrimą „Danske“ banko užsakymu šių metų rugsėjo mėn. atliko tyrimų bendrovė SIC. Tyrimo metu buvo apklausti 446 moksleiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius