-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija: „Kviečiame visus aktyviai įsitraukti svarstant Savivaldybių finansinio savarankiškumo stiprinimo projektą“

Finansų ministerija aktyviai kviečia visus norinčius prisijungti prie diskusijos dėl pateikto Savivaldybių finansinio savarankiškumo stiprinimo paketo projekto ir siūlyti savo patobulinimus, pratęsiant pasiūlymų teikimo terminą iki birželio mėnesio pabaigos, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot finansų ministrės Gintarės Skaistės, paketu savivaldai būtų suteikiama daugiau galimybių skolintis, įgyvendinant Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės paramos projektus, kuriems reikalingas savivaldybių prisidėjimas. Plečiant savivaldos galimybes skolintis, siūlomas ir tvarus pajamų šaltinis – nekilnojamo turto mokestis, iš kurio gautos pajamos keliautų tiesiai į savivaldybių biudžetus.

„Šiuo metu galiojantis nekilnojamo turto mokestis skaičiuojamas sumuojant visą žmogaus turimą turtą ir pagal susumuotą vertę, tenkančią vienam bendrasavininkui, taikomas nustatytas tarifas. Mūsų siūlymas – taikyti mokestį kiekvienam nekilnojamo turto objektui ir pajamas atiduoti savivaldai, kuri geriausiai žino, ko reikia vietos žmonėms: geresnės infrastruktūros, parkų, ar bendruomenėms svarbių viešųjų paslaugų ir projektų, – pažymėjo finansų ministrė. – Matome, kad visuomenėje kilo aktualios diskusijos, į jas noriai įsitraukia įvairūs ekspertai, politikai, suinteresuotos grupės, todėl paketo projekto derinimą pratęsiame iki birželio pabaigos. Kviečiu visus išsamiau susipažinti ir atsiųsti pasiūlymus, kaip būtų galima patobulinti esamą projektą“, – pažymėjo finansų ministrė.

Pasak ministrės, turint omenyje didelį neapibrėžtumą ir dinamišką ekonominę situaciją, jei būtų priimtas naujasis savivaldos projektų finansavimo šaltinis – vakarietiškas nekilnojamo turto mokesčio modelis – gyventojai tik 2025 m. pradėtų mokėti už turimą nekilnojamąjį turtą.

Susipažinti su Finansų ministerijos projektu ir rasti atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus galite čia: Savivaldos finansinio savarankiškumo didinimo paketas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius