Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministerija pradėjo platinti taupymo lakštus už 1 proc. metines palūkanas

Finansų ministerija pradėjo platinti naują vienerių metų trukmės taupymo lakštų emisiją, už kurią siūloma 1 proc. metinė palūkanų norma. Tai beveik keturis kartus daugiau nei už vienerių metų indėlius vidutiniškai siūlo pagrindiniai šalies bankai.
Pinigai
Finansų ministerija pradėjo platinti taupymo lakštus už 1 proc. palūkanas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tokią palūkanų normą Finansų ministerija nustatė vadovaudamasi taisyklėmis – taupymo lakštų palūkanos sudaromos pagal rinkos dėsnius, visų pirma atsižvelgus į atitinkamos trukmės visų Lietuvoje veikiančių bankų (neįskaitant užsienio filialų) indėlius. Be to, atsižvelgiama ir į aukcione platinamų Vyriausybės vertybinių popierių palūkanų normas.

Šiandien taip pat pradėta platinti naują dvejų metų trukmės taupymo lakštų emisija, už kurią siūloma 1,1 proc. metinė palūkanų norma.

Nuo 2009 m. gegužės (kai buvo atnaujintas taupymo lakštų platinimas) investuotojai įsigijo taupymo lakštų už 1,2 mlrd. litų (nominalia verte), daugiausia  2012 (už 677 mln. litų)  ir  2013 (už 509 mln. litų) metais. Iš viso jau yra išpirkta taupymo lakštų už beveik 350 mln. litų.

Taupymo lakštai yra Vyriausybės vertybiniai popieriai, skirti mažmeniniams investuotojams, visų pirma gyventojams, siekiant suteikti jiems itin saugią investavimo alternatyvą bei paskatinti mažmeniniams investuotojams skirtų finansinių priemonių rinkos plėtrą.

Šiuo metu yra leidžiami vienerių, dvejų ir trejų metų trukmės taupymo lakštai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius