Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministerija rimtai vertina ketinimus apmokestinti draudimo sutartis

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno idėja apmokestinti draudimo sutartis jau yra rimtai vertinama ir analizuojama Finansų ministerijoje. Pažadas apmokestinti draudimo sektorių yra įrašytas Vyriausybės programoje. Finansų viceministrė primena, kad draudimo sutartys nėra apmokestintos PVM.
Vilniečiai gerai įvertino kelininkų darbą.
Vilniečiai gerai įvertino kelininkų darbą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Finansų viceministrė Daiva Brasiūnaitė 15min teigė, kad pirmiausia bus įvertinta, kaip draudimo sutartys yra apmokestintos kitose šalyse.

„Iš pradžių planuotume įvertinti kitų šalių praktiką, galimą tokio mokesčio įvedimo naudą, kaip tokio mokesčio įvedimas paveiktų draudimo rinką ir kitus aspektus“, – komentare teigė ji.

Finansų ministerija pažymi, kad draudimo sutartys nėra apmokestintos PVM. „Svarbu pažymėti, kad pagal ES teisės aktų reikalavimus, draudimo paslaugos šiuo metu nėra apmokestinamos PVM, kai tuo tarpu kiti sektoriai paprastai moka šį mokestį. Tad viena iš priežasčių, kodėl šalys turi specialius draudimo sektoriaus mokesčius, yra siekis suvienodinti atskirų sektorių apmokestinimo sąlygas“, – teigė viceministrė.

Finansų ministerijos nuotr./Finansų viceministrė Daiva Brasiūnaitė
Finansų ministerijos nuotr./Finansų viceministrė Daiva Brasiūnaitė

Tai, pasak jos, bus įvertinta, kai Finansų ministerija nagrinės draudimo mokesčio tikslingumą.

Mokesčio draudimo sektoriui klausimą nagrinėsime kompleksiškai peržiūrėdami ir vertindami mokesčių lengvatų ir išimčių tikslingumą“, – tvirtino ji.

15min antradienį rašė, kad valdantieji ruošia naują mokestį, kurio Lietuvoje dar nebuvo. Tai paveiks visus šalies gyventojus, kurie draudžia automobilius, taip pat kitą turtą. Valdantieji siekia apmokestinti draudimo sutartis 4–15 procentų, o draudimo bendroves dar „apdovanoti“ apyvartos mokesčiais. Tai būtų papildomos pajamos į biudžetą, kurių valstiečiams reikia siekiant įgyvendinti savo planus.

Kol kas pasiūlymas dar nėra įregistruotas, tačiau S.Jakeliūnas mano, kad jis galėtų atsirasti 2018 metų sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius