Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministerija: Rusijos biudžeto pajamos sausį smarkiai sumažėjo

Rusijos finansų ministerija pirmadienį pranešė, kad sausį į biudžetą surinkta 35 proc. mažiau pajamų, palyginti su tuo pačiu 2022-ųjų mėnesiu – paskutiniu mėnesiu prieš Rusijai įsiveržiant į Ukrainą.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Ekonomika

Ministerija taip pat nurodė, kad sausį biudžeto deficitas siekė 1,77 trln. rublių (23,9 mlrd. JAV dolerių), arba apie 60 proc. visiems metams planuoto deficito.

Pajamos iš naftos ir dujų – dviejų kertinių Rusijos ekonomikos atramų – susitraukė 46 proc., palyginti su 2022 metų sausio mėnesiu.

Vakarų šalys yra paskelbusios 60 JAV dolerių už barelį viršutinę kainos ribą rusiškai žaliai naftai bei viršutines ribas naftos produktams, tokiems kaip dyzelinas ir benzinas.

Susitarta, kad brangesnių degalų, tokių kaip dyzelinas, kainų „lubos“ sudaro 100 JAV dolerių (91 eurą), o žemesnės kokybės produktų, tokių kaip mazutas ir krosnių kuras, – 45 JAV dolerius (41 eurą) už barelį.

Rusija pareiškė neparduosianti naftos šalims, kurios laikysis kainų ribų, tačiau dėl lėtėjančios pasaulio ekonomikos mažinamos paklausos ir viršutinių kainų ribų klientai Kinijoje, Indijoje ir kitose šalyse dabar gali pirkti rusišką naftą su didelėmis nuolaidomis ir tokiu būdu mažinti Kremliaus pajamas.

Nuo Ukrainos konflikto pradžios Maskvai taip pat taikoma daugybė kitų Vakarų sankcijų, o virtinė Vakarų įmonių pasitraukė iš Rusijos rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius