-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministerija tikina, kad turtą deklaruoti reikės tik daliai visuomenės

Finansų ministerija, parengusi įstatymo pakeitimus dėl turto deklaravimo, teigia, kad deklaruoti reikšmingą turtą reikės tik pilnametystės sulaukusiems gyventojams bei Lietuvą nuolat gyventi pasirinkusiems žmonėms.
Namo maketas
Jau parengtas naujas Turto deklaravimo įstatymo variantas. / Photos.com nuotr.

Tuo tarpu įstatymo pakeitimų projekte, kuris paskelbtas Seimo teisės aktų projektų bazėje, yra aiškiai nurodyta, kad numatomas visuotinis vienkartinis atskaitinis gyventojų turto deklaravimas, kuris leis Valstybinei mokesčių inspekcijai surinkti ir turėti duomenis apie visų Lietuvos gyventojų turimą reikšmingą turtą.

Pranešime spaudai, išplatintame trečiadienį, Finansų ministerija tikina, kad visi šalies gyventojai 2003 metais turėtą atitinkamą turtą jau privalėjo deklaruoti pagal Vienkartinio gyventojų turto deklaravimo įstatymą, todėl daugumai piliečių siūlomos pataisos nebus taikomos.

Anot ministerijos, įstatymo pakeitimai įtvirtina prievolę gyventojams vieną kartą deklaruoti turtą sulaukus pilnametystės arba atvykus nuolat gyventi į Lietuvą. Pereinamuoju laikotarpiu įpareigojami turtą deklaruoti ir tie, kurie pilnametystės sulaukė arba įgijo teisę nuolat gyventi Lietuvoje 2004-aisiais ir vėlesniais metais ir todėl nedeklaravo turimo turto pagal anksčiau galiojusį Vienkartinio gyventojų turto deklaravimo įstatymą.

Dabar kiekvienais metais deklaruoti turimą turtą privalo tik politikai, valstybės tarnautojai, teisėjai, prokurorai, pareigūnai, įvairių komisijų, tarybų, institucijų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai, taip pat jų šeimos nariai.

Jei Vyriausybė ir Seimas patvirtins, o prezidentė Dalia Grybauskaitė pritars Finansų ministerijos siūlymams, suaugę šalies gyventojai turtą privalės deklaruoti iki 2010 metų gegužės 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius