-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Finasta“ laukia naujo savininko

Likviduojamo nacionalizuoto banko „Snoras“ valdomas bankas „Finasta“ šiuo metu laukia naujo savininko, kuris bus trečiasis jo istorijoje. „Finastos“ vadovas Andrius Barštys sako, jog banko pirkėjas pasiūlė pakankamai aukštą kainą.
Finasta_logo
„Finastos“ logotipas
Temos: 1 Finasta

Portalo eversus.lt duomenimis, bankas turėtų atitekti Lietuvoje registruotam tarptautiniam konsorciumui, kurį valdo Belgijos verslininkai. Dėl to dabartinė banko vadovybė skuba baigti suplanuotus darbus ir tikisi, kad šiuos metus bankas baigs pelningai.

„Finastos“ generalinis direktorius A.Baršys teigia jau susitikęs su būsimu investuotoju.

„Taip, mes buvome susitikę su visais potencialiais investuotojais. Mes suprantame, kad tie, kurie moka pinigus, tie užsako ir muziką. Kaip bus, parodys laikas, bet kol kas su investuotoju bendraujame sklandžiai. Pasirinktas investuotojas dar nėra savininkas, tačiau turi tam tikrų teisių dėl informacijos gavimo. Yra tam tikra informacija, kuria keičiamės; egzistuoja apribojimai sandoriams ir panašūs dalykai“, – interviu eversus.lt sakė A.Barštys.

Komentuodamas informaciją, kad centrinis šalies bankas iki praėjusios savaitės pabaigos dar nebuvo gavęs „Finastos“ pirkėjo kreipimosi, A.Baršys sakė, jog investuotojas kol kas oficialiai nepateikė paraiškos: „Reikia surinkti labai daug dokumentų, todėl šis procesas užtrunka. Jie taip pat turi būti išversti į lietuvių kalbą, patvirtinti notaro ir taip toliau. Galiu tik pasidžiaugti, kad susidomėjimas banku buvo didelis ir sandorio kaina bus pakankamai aukšta.“

Pasak jo, valstybė yra suinteresuota kuo greičiau užbaigti sandorį. Anot A.Barščio, banko kapitalas šiuo metu yra pakankamas, tačiau jeigu jam prireiktų papildomo kapitalo, naujasis savininkas, jo manymu, jį suteiktų.

„Finastos“ kapitalo pakankamumo rodiklis siekia 14,8 proc. (Lietuvos banko reikalavimas – ne mažiau kaip 8 proc.), likvidumo rodiklis yra 85,4 proc. (30 proc.)

„Nepaisant „Snoro“ situacijos, šie metai „Finastai“ yra geriausi pagal pajamas – lyginant su praėjusių metų devynių mėnesių statistika, šiemet jos ne tik nesumažėjo, bet ir augo 11 proc. Be to, terminuotųjų indėlių portfelis lyginant su 2011 metu spaliu, išaugo 49 proc. Mums pavyko sustabdyti klientų išėjimą po mano minėtų dviejų sunkių savaičių po „Snoro“ nacionalizavimo, o šiuo metu mums klientų patikėtų pinigų trukmė skaičiuojama nuo kelių dienų iki 5 metų“, – kalbėjo A.Baršys.

Po „Snoro“ bankroto banką paliko apie 20 proc. darbuotojų – šiuo metu „Finastos“ grupėje Lietuvoje ir Latvijoje dirba 144 darbuotojai.

Banką įsteigė investicijų bendrovė „Invalda“, kuri 2009 metais jį pardavė „Snoro“ grupei. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius