Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fitch“ patvirtino Latvijos reitingą A \u2013 ir jo stabilią perspektyvą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“ patvirtino galiojantį Latvijos ilgalaikių skolinių įsipareigojimų reitingą A – ir jo stabilią perspektyvą.
Taidgh Barron / ZUMAPRESS.com
Taidgh Barron / ZUMAPRESS.com
Temos: 1 Latvija

Anot agentūros pranešimo, dabartinis Latvijos reitingas atspindi žemesnį už vidutinį šio vertinimo valstybių skolos lygį bei jos aptarnavimo sąnaudas, patikimą ekonominės politikos sistemą, kurią palaiko narystė Europos Sąjungoje ir euro zonoje, taip pat nuosaikų privataus sektoriaus įsiskolinimą. Reitingą riboja gerokai mažesnė bendrojo vidaus produkto (BVP) dalis gyventojui bei kiek prastesni valdymo rodikliai.

Reitingo perspektyva atspindi santykinį Latvijos, kaip mažos ir atviros ekonomikos, atsparumą dviem rimtiems pastarojo meto iššūkiams – Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą bei aukštos infliacijos poveikiui. Latvija panaikino savo istorinę priklausomybę nuo Rusijos energijos importo bei gerokai sumažino prekybą su ja kitokių grupių prekėmis, o infliacija Latvijoje nepaliaujamai lėtėja ir išliks „tolerancijos ribose“, pažymi „Fitch“.

Agentūra tikisi, kad Latvijos ekonomika 2024-aisiais augs iki 2 proc., po lengvo nuosmukio 2023 metais, kurį nulėmė sumažėjęs privatus vartojimas bei eksporto susitraukimas.

„Fitch“ prognozuoja, jog Latvijos fiskalinis deficitas pernai sumenko iki mažiau nei 3 proc. BVP, šios ribos neviršys ir šiemet. Be to, Latvijos valstybės skolos ir šalies BVP santykis iki 2027-ųjų bus stabilus ir sudarys apie 41 procentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius