-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Fitch Ratings“ patvirtino Lietuvai suteiktą A ilgalaikio skolinimosi reitingą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“ patvirtino šių metų sausį Lietuvai suteiktą A ilgalaikio skolinimosi reitingą ir paliko stabilią perspektyvą.
Vilius Šapoka savo darbo vietoje
Vilius Šapoka savo darbo vietoje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Tai tik dar kartą patvirtina, jog tarptautiniu mastu Lietuva yra laikoma labai patikima ir atsakinga valstybe, kurios priimamais sprendimais pasitikima“, – Finansų ministerijos pranešime cituojamas finansų ministras Vilius Šapoka.

„Tam, kad ir toliau išlaikytume tokias pat aukštas pozicijas, turime parengti saugų biudžetą bei kuo greičiau pakeisti skolos trajektoriją ir grąžinti ją į mažėjimo tendenciją“, – pažymi ministras.

Anot jo, išlaikyta stabili perspektyva atspindi ne tik šalies ekonomikos atsparumą COVID-19 pandemijai, bet ir pastaruosius keletą metų gerėjusius šalies išorės finansų, stabilaus bankų sektoriaus ir fiskalinės politikos rezultatus.

„Fitch Ratings“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinusi šių metų sausį, kai ilgalaikio skolinimosi reitingas buvo pakeltas iš A- į A.

Kita tarptautinė kreditų reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą A+ (stabili perspektyva), „Moody‘s“ – A3 (teigiama perspektyva), „DBRS Morningstar“ – A (stabili perspektyva).

Finansų ministerijos pranešime informuojama, kad nuo kovo pradžios „Fitch Ratings“ sumažino reitingus Didžiajai Britanijai, San Marinui, Italijai, Slovakijai. Taip pat Belgijos, Latvijos, Rumunijos, Prancūzijos, Šiaurės Makedonijos, Islandijos perspektyvas pakeitė iš stabilių į neigiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius