-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fitch“ sumažino Argentinos kredito reitingą nuo „CC“ iki „C“

Argentinai kreditoriams pateikus pasiūlymą dėl savo užsienio skolų restruktūrizavimo, tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch“ sumažino šalies ilgalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingą nuo „CC“ iki „C“.
Reitingų agentūra „Fitch“
Reitingų agentūra „Fitch“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Argentinos valdžia ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) davė suprasti, jog valstybės skolos lygis yra nepriimtinas, nes atlikti biudžeto koregavimą, kuris būtų reikalingas tam, kad skolų našta ir finansiniai poreikiai būtų sumažinti iki priimtino lygio, yra ekonomiškai ir politiškai neįmanoma, ypač atsižvelgiant į koronaviruso pandemijos išprovokuotą ekonomikos nuosmukį“, – pažymima agentūros paskelbtame pranešime.

„Pagal vyriausybės pasiūlymą dėl skolų restruktūrizavimo, kreditoriai patirs didelių nuostolių, todėl greitai pasiekti susitarimą bus sunku. Dėl to kyla rizika, jog derybų procesas užsitęs ir šalis pradels kai kuriuos skolų mokėjimus“, – nurodė „Fitch“ ekspertai.

Argentinos vyriausybė balandžio 16 dieną kreditoriams pateikė pasiūlymą dėl 83 mlrd. JAV dolerių vertės užsienio skolų restruktūrizavimo.

Pasiūlyme numatyta, jog skolų mokėjimas būtų atidėti iki 2023 metų ir taip pat būtų nurašyta 62 proc. atkarpų išmokų bei 5,4 proc. pagrindinės skolos sumos.

Deryboms su kreditoriais buvo skirta 20 dienų. Taigi derybos pasibaigs netrukus prieš tai, kai Argentinai užsienio kreditoriams reikės sumokėti apie 500 mln. JAV dolerių. Šios sumos mokėjimo terminas baigiasi balandžio 22 dieną, tačiau šalis gali pasinaudoti lengvata, pagal kurią šis terminas gali būti pratęstas 30 dienų.

Tyrimų bendrovės „Capital Economics“ ekspertai mano, jog Argentinos galbūt jau „gegužės pabaigoje laukia nevaldomas įsipareigojimų neįvykdymas“, nes derybos su vyriausybės obligacijų turėtojais yra atsidūrusios aklavietėje, o šalies išlaidos kovai su koronavirusu didėja.

Jų nuomone, Argentinos kreditoriai gali atmesti valdžios pasiūlymą, o vyriausybė savo ruožtu gali nutraukti užsienio skolų mokėjimus, remdamasi tuo, kad jai būtina didinti išlaidas sveikatos apsaugai ir socialinėms reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius