-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT baigė ikiteisminį tyrimą: įstaiga Mažeikiuose socialinę atskirtį mažino sukčiaudama

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) penktadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir suklastotų dokumentų, kuriais pasinaudojusi viešoji įstaiga, vykdydama ir įgyvendindama projektą, FNTT teigimu, ne tik mažino socialinę atskirtį Mažeikiuose, bet kartu ir pasisavino Europos socialinio fondo agentūros (toliau ESFA) lėšas.
Pinigai
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.

„Išsiaiškinta, kad viešosios įstaigos statusą turinti bendrovė 2013–2015 metais dalyvavo viename iš ESFA finansuojamų projektų, kuriuo buvo siekiama mažinti socialinę atskirtį Mažeikių rajone, taip pat suteikti galimybę socialinės rizikos aplinkos asmenims įgyti naujų profesinių įgūdžių bei įsilieti į darbo rinką. Vienos Žemaitijos bendrovės 63 metų direktorė buvo įdarbinta projekte dalyvavusios viešosios įstaigos vyriausiąja buhaltere, vėliau vadove.

Viešoji įstaiga, įgyvendindama ESFA finansuojamą projektą, turėjo organizuoti ir atlikti keletą mokymų, tarp jų kompiuterinio raštingumo ir apželdinimo profesinius mokymus. Tačiau įtariamoji šalia einamų viešosios įstaigos vadovo pareigų dar buvo formaliai įdarbinta ir minėtų dalykų dėstytoja ir realiai nevesdama didžiosios dalies mokymų į apskaitą įtraukė duomenis apie savo realiai nedirbtą laiką ir sau priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį“, – rašoma FNTT žiniasklaidai išplatintame pranešime, kuriame viešosios įstaigos pavadinimas neįvardijamas.

FNTT teigimu, įstaiga vėliau ESFA pateikė suklastotus darbo laiko apskaitos ir priskaičiuoto darbo užmokesčio žiniaraščius bei pasirašytus 16 mokėjimo prašymų apie finansuotinas išlaidas, kuriuose taip pat esą melagingai nurodė, kad pagal projektą mokymuose dalyvavo 13 asmenų: „Nors jie realiai visiškai nedalyvavo arba dalyvavo mažesnį valandų skaičių, negu buvo nurodyta mokinių-dalyvių lankomumo žurnaluose bei baigimo pažymėjimuose“.

Pagal suklastotus dokumentus iš ESFA į viešosios įstaigos atsiskaitomąją sąskaitą, FNTT duomenimis, buvo neteisėtai gauta beveik 65 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Antrasis baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Baigta baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius