Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“ Billą Gatesą vėl išrinko turtingiausiu pasaulio žmogumi

Programinės įrangos milžinės „Microsoft“ steigėjas Billas Gatesas ir vėl atsidūrė žurnalo „Forbes“ sudaromo turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo viršūnėje.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors B. Gateso turto grynoji vertė per metus sumažėjo 4,2 mlrd. JAV dolerių iki 75 mlrd. JAV dolerių, jis ir toliau gerokai lenkia savo artimiausius reitingo varžovus.

Antroje „Forbes“ sąrašo vietoje atsidūrė mažmenininkės „Inditex“ (jai priklauso „Zara“ ir kiti prekių ženklai) savininkas Amancio Ortega (67 mlrd. JAV dolerių), o trečioji vieta atiteko investuotojui ir „Berkshire Hathaway“ savininkui Warrenui Buffetui (60,8 mlrd. JAV dolerių).

B. Gateso turto grynoji vertė per metus sumažėjo 4,2 mlrd. JAV dolerių iki 75 mlrd. JAV dolerių.

Palyginti su pernykščiu sąrašu, savo vietas reitinge išsaugojo tik B.Gatesas, kuris pirmą vietą užima jau trejus metus iš eilės, ir W.Buffetas.

Meksikos telekomunikacijų magnatas Carlosas Slimas, kurio turto vertė per metus sumažėjo nuo 77,1 mlrd. iki 50 mlrd. JAV dolerių, iš antrosios vietos nusileido į ketvirtąją.

Į penktą vietą iš pernykštės 15-tos pakilo interneto mažmenininkės „Amazon.com“ vadovas Jeffas Bezosas, kurio turto grynoji vertė per metus padidėjo 10,4 mlrd. JAV dolerių iki 45,2 mlrd. JAV dolerių.

Į šeštą vietą iš pernykštės 16-os užkopė „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas – jo turto vertė per metus išaugo 11,2 mlrd. JAV dolerių, iki 44,6 mlrd. JAV dolerių.

Į turtingiausiųjų dešimtuką J.Bezosas ir M.Zuckerbergas pateko pirmą kartą.

Septintą vietą užėmė „Oracle“ steigėjas Larry Ellisonas, kurio turto vertė per metus, „Forbes“ skaičiavimais, sumažėjo 10,7 mlrd. JAV dolerių iki 43,6 mlrd. JAV dolerių. Aštuntoji vieta atiteko agentūros „Bloomberg“ vadovui Michaelui Bloombergui, susikrovusiam 40 mlrd. JAV dolerių vertės turtą.

Į turtingiausiųjų dešimtuką taip pat pateko broliai Charlesas ir Davidas Kochai – kiekvienas iš jų per metus prarado po 3,3 mlrd. JAV dolerių ir jų turto vertė šiuo metu sudaro po 39,6 mlrd. JAV dolerių.

„Forbes“ skaičiavimais, vadinamųjų dolerinių milijardierių skaičius pasaulyje per metus sumažėjo 16-a iki 1,81 tūkst., o bendra jų turto grynoji vertė smuko 570 mlrd. JAV dolerių iki 6,48 trln. JAV dolerių.

Vidutinė vienam milijardieriui tenkančio turto vertė sumažėjo 300 mln. JAV dolerių iki 3,6 mlrd. JAV dolerių ir smukimas buvo pirmasis nuo 2010 metų.

Pasak leidinio, dėl akcijų rinkos kintamumo, naftos kainų kritimo ir JAV dolerio kurso kilimo milijardierių gretos pasaulyje pasikeitė.

Palyginti su pernykščiu sąrašu, iš šių metų reitingo iškrito 221 žmogus, o į jį pateko 198 „naujokai“.

Jauniausia milijardierių sąraše yra 19-metė šeimos turto paveldėtoja iš Norvegijos Alexandra Andresen.

40-ies metų amžiaus dar nėra sulaukę 66 į sąrašą patekę milijardieriai. Iš 190 moterų sąraše turtingiausia yra Liliane Bettencourt iš Prancūzijos – nors jos turto vertė sumažėjo nuo pernykščių 40,1 mlrd. JAV dolerių iki 36,1 mlrd. JAV dolerių, bendrame reitinge jai atiteko vienuolikta vieta.

Daugiausia milijardierių – 540 – tebėra JAV. Antroje vietoje yra žemyninė Kinijos dalis (251), o trečioje – Vokietija (120).

Rusijoje yra 77 milijardieriai, Honkonge – 69, o Brazilijoje – 23.

Tuo tarpu į JAV prezidento postą nusitaikęs Donaldas Trumpas šiųmetiniame milijardierių reitinge užėmė tik 324-ą vietą.

Tai reiškia, kad nuo 2015 metų, kuriais „Forbes“ šiam nekilnojamojo turto magnatui savo reitinge buvo skyrusi 121-ą vietą, jį aplenkė daugiau kaip 200 milijardierių.

Leidinio vertinimais, D.Trumpo turto grynoji vertė šiemet, kaip ir pernai, sudaro 4,5 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu pats D.Trumpas dažnai tvirtina sukaupęs 10 mlrd. JAV dolerių vertės turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius