Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“: pagal sąlygas verslui Lietuva užima 15 vietą pasaulyje

Prestižinio verslo leidinio „Forbes“ sudaromame ir verslo sąlygas vertinančiame reitinge Lietuva per metus iš 17 vietos pakilo į 15 vietą. Kasmet sudaromame palankiausių verslui šalių reitinge Lietuva aplenkė tokias valstybes kaip Šveicarija, Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Izraelis ir kitas.
Konkurencija
Konkurencija / 123rf.com nuotr.

Per trejus metus „Forbes“ sudaromame sąraše Lietuva pakilo net per 10 pozicijų, rašoma „Investuok Lietuvoje“ pranešime.

„Vertindami valstybes rengėjai remiasi kitų įtakingų reitingų duomenimis, todėl maži žingsneliai į priekį kiekviename reitinge per keletą metų lėmė solidų šuolį į viršų šiame. Kaip ir daugelyje kitų reitingų Lietuva užima tvirtas pozicijas vertinant asmens, prekybos ir monetarinę laisvę, tačiau rodikliai, vertinantys investuotojų apsaugą, nuosavybės teises ir inovacijas, rodo, kad dar yra kur pasitempti“, – cituojama užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Analitikų grupės vadovė Lijana Lubytė–Medekšienė.

Centrinės ir Rytų Europos regione Lietuva užima 2 vietą ir nusileidžia tik iš 19 į 13 vietą šiemet pakilusiai Estijai. Latvija reitinge užima 25, Lenkija – 31, o Čekija – 34 vietą.

Verslo sąlygas vertinančio reitingo viršuje – Švedija, Naujoji Zelandija, Honkongas ir Airija. Tuo tarpu blogiausiai verslo sąlygos įvertintos Čade, Gambijoje ir Haityje.

„Forbes“ 139 valstybes vertino pagal 11 faktorių: nuosavybės teises, inovacijas, mokesčius, technologijas, korupciją, asmens, prekybos ir monetarinę laisves, biurokratiją, investuotojų apsaugos ir akcijų rinkos veikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius