Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ direktorių tarybos vadovas ragina UAW profesinę sąjungą nutraukti streiką

JAV automobilių pramonės giganto „Ford Motor“ direktorių tarybos pirmininkas Billas Fordas (Bilas Fordas) paragino Jungtinės automobilių pramonės darbuotojų profesinę sąjungą „United Auto Workers“ (UAW) nutraukti streiką, pažymėjęs, kad jis gali pakenkti tiek lokaliai, tiek ir visai šalies ekonomikai.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Kreipiuosi į kolegas iš UAW – privalome susitelkti, kad užbaigtume šį sunkų derybų etapą“, – sakydamas kalbą pirmadienį pabrėžė bendrovės įkūrėjo Henrio Fordo anūkas.

UAW streikas prasidėjo rugsėjo 15-ąją visų trijų JAV automobilių pramonės milžinų gamyklose. Pirmiausia jis paveikė „Ford“ gamyklą Mičigane, „General Motors“ gamyklą Misūryje ir „Stellantis“ gamyklą Ohajuje. Vėliau streikas išsiplėtė į 38-is „General Motors“ ir „Stellantis“ skirstymo centrus 20-yje JAV valstijų, o po to prie jo prisijungė „Ford“ surinkimo gamyklos Čikagoje ir „General Motors“ gamyklos Mičigane darbuotojai. Praėjusią savaitę UAW netikėtai paskelbė, kad prie streiko jungiasi ir didžiausia „Ford“ gamykla – Luisvilyje, Kentukio valstijoje.

Šiuo metu streikuoja beveik 34 tūkst. UAW narių, reikalaudami didesnių atlyginimų bei geresnių darbo sąlygų.

„Šių gamyklų sustojimas skaudžiai atsiliepia tūkstančiams amerikiečių. Užsitęsęs streikas turėtų rimtų pasekmių JAV ekonomikai ir sužlugdytų vietos bendruomenes“, – kalbėjo B. Fordas.

Jis pridūrė, jog šis streikas naudingas elektromobilių gamintojui „Tesla“ bei Japonijos ir Kinijos automobilių gamintojams.

„Toyota“, „Honda“ ir „Tesla“ džiaugiasi šiuo streiku, nes žino, kad kuo ilgiau jis tęsis, tuo bus geriau jiems. Jie laimės, o mes pralaimėsime“, – pabrėžė B. Fordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius