Futbolo klubas „Barcelona“ su šio sezono biudžetu, siekiančiu 1,79 mlrd. Lt, smarkiai lenkia Lietuvos sostinę Vilnių

Pirmą kartą per visą „Barcelona“ istoriją klubo sezono biudžetas viršijo pusę milijardo eurų, antradienį pranešė Katalonijos ekipos direktorių tarybos generalinis sekretorius Toni Freixa. "Barcelona" biudžetas sieks 509 mln. eurų (1,79 mlrd. Lt) ir bus 16 mln. eurų didesnis nei pernai.
Neymaras
Neymaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.


2013–2014 metais dabartiniai Ispanijos čempionai klubo infrastruktūros išlaikymui, darbuotojų bei žaidėjų atlyginimams ir kitoms reikmėms savo dispozicijoje turės 509 milijonus eurų, arba 16 milijonų daugiau nei prieš metus.
 
Pasak generalinio sekretoriaus, biudžetas padidėjo gavus papildomų lėšų iš rėmėjų, o taip ir dėl saugo Thiago Alcantaros pardavimo Miuncheno „Bayern“ komandai.
 
Anot vieno iš Katalonijos ekipos vadovų, artimiausiu metu „Barcelona“ taip pat pasirašys 1,5 mln. eurų sutartį su nauju rėmėju, tačiau jo vienas iš Katalonijos klubo vadovų kol kas neįvardino.
 
„Planuojama, kad po šio sezono klubo pelnas sieks 36 milijonus eurų atskaičius mokesčius. Tai – idealus variantas. Mes tikimės, kad taip ir bus, bet dabar noriu pasakyti, jog džiaugtis –  kol kas per anksti. Bus nelengva“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė T.Freixa.
 
Naująjį „Barcelona“ biudžetą spalio 5 dieną dar turės patvirtinti Katalonijos klubo narių Generalinė asamblėja.

Su kuo galima palyginti "Barcelona" biudžetą. Didžiausio Lietuvos miesto, šalies sostinės biudžetas šįmet siekia tik 1,03 mlrd. Lt ir yra maždaug 750 mln. Lt mažesnis nei "Barcelona" futbolo klubo biudžetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius