-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: ESO skola vartotojams turi būti grąžinta kuo greičiau

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad būtina rasti sprendimus, jog bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) 160 mln. eurų permoką vartotojams grąžintų kuo greičiau.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Jeigu paėmei pinigus greitai, tai būk malonus, pinigus, kurie tau nepriklauso, turi grąžinti. O gaunasi taip, kad kažkaip tie pinigėliai atsiduria ne ten, kur turėtų atsidurti, bet kuomet juos reikia grąžinti teisėtiems pinigų savininkams, išsitęsia laikotarpiai iki begalybės“, – žurnalistams Panevėžyje trečiadienį sakė G.Nausėda.

„Tai tikrai nepriimtina, turime pasistengti, kad būtų rasti sprendimai kartu su VERT (Valstybine energetikos reguliavimo taryba – BNS) dalyvavimu, kad vartotojai susigrąžintų tuos pinigus kuo greičiau“, – pridūrė jis.

Prezidento vyriausiajam patarėjui Jarekui Niewierowicziui neseniai pareiškus, kad beveik 160 mln. eurų elektros vartotojų permoką ESO turėtų grąžinti per vienerius, o ne per 15 metų, energetikos ministras Dainius Kreivys sakė taip pat norintis, kad tai būtų padaryta anksčiau.

ESO vadovas Renaldas Radvila praėjusią savaitę sakė, kad permoką įmonė suinteresuota grąžinti anksčiau nei per 15 metų, kaip sutarta su energetikos rinkos reguliuotoju.

VERT pirmininkas Renatas Pocius trečiadienį teigė, kad naujas permokos grąžinimo grafikas numatant trumpesnį nei 15 metų terminą turėtų būti patvirtintas iki metų pabaigos. Jis kartojo, kad reguliuotojas ESO įpareigojo nuolat ieškoti galimybių vartotojams greičiau sugrąžinti permoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius