-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: GPM lengvata būsto paskoloms galėtų būti svarstoma, bet reikia žiūrėti plačiau

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad daliai gyventojų patiriant sunkumų dėl augančių palūkanų normų, Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvata būsto paskoloms galėtų būti svarstoma, tačiau būtinas sisteminis požiūris.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Šiuo metu žmonės patiria tam tikrų iššūkių, susijusių su didėjančiomis palūkanomis ir tai yra neišvengiama ir objektyvi pasekmė tam tikrų ekonomikos ir infliacijos pokyčių pastaruoju metu“, – žurnalistams Molėtuose ketvirtadienį sakė G.Nausėda.

„Mes siūlome į šį dalyką žiūrėti plačiau – kaip žinote, yra mano iniciatyva dėl šeimos lengvatų, mokesčių lengvatų, papildomo neapmokestinamųjų pajamų dydžio už šeimoje auginamus vaikus. Būsto lengvata taip pat galėtų būti svarstoma, tačiau sistemiškai reikėtų žiūrėti į šitą problemą“, – kalbėjo prezidentas.

Seimas ketvirtadienį nepriėmė svarstyti opozicijos teiktos GPM įstatymo pataisos, kuria siūlyta numatyti lengvatą už sumokėtas būsto paskolų palūkanas.

Valstybės vadovas Seimo rudens sesijoje žada pateikti GPM įstatymo pataisą, įvedant papildomą NPD už vaiką, nepriklausomai nuo tėvų pajamų pobūdžio. Tuo pačiu Prezidentūra nesiūlo atsisakyti vaiko pinigų.

Lengvata valstybės biudžetui galėtų kainuoti 50–60 mln. eurų per metus.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šį siūlymą vadino populizmu ir siejo su artėjančiais rinkimais. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė yra sakiusi, kad Prezidentūros siūlymas būtų „gręžiojimasis atgal“ ir tai nebūtų prasminga, be to, brangiai kainuotų.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat teigė, kad norint priimti prezidento pasiūlymą reikėtų rasti būdų didinti biudžeto pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius