-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: laikiniems gynybos projektams valstybė galėtų skolintis

Ieškant būdų, kaip didinti krašto apsaugos finansavimą, valstybė galėtų papildomai skolintis, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Pasak jo, finansavimas turėtų būti mišrus – skolinantis trumpalaikiams gynybos projektams, tuo metu tęstinius, ilgalaikiams projektus finansuoti iš gynybos mokesčio.

„Manau, kad turime taikyti mišrų metodą. Tiems projektams, kurie laikini ar vienkartiniai, tinka ir skolinimasis. Tiems projektams, kurie tęstiniai, reikalauja nuolatinių finansinių išteklių, gali tikti ir gynybos mokesčio idėja“, – ketvirtadienį Šiauliuose žurnalistams sakė G.Nausėda, paklaustas apie verslo iniciatyvą gynybai skirti 4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Prezidentas kalbėjo, kad Lietuva turi erdvės skolintis daugiau.

„Reikėtų kalbėti apie eilę alternatyvų, įskaitant ir skolinimąsi. Mes, beje, tiek pernai, tiek šiemet pasiekėme, kad būtų numatyta ta skolinimosi sąlyga iki 3 proc. BVP. Pernai tuo nebuvo pasinaudota, tikiuosi, kad tai bus padaryta šiemet“, – sakė prezidentas.

Pasak G.Nausėdos, iniciatyva „4 procentai“ yra sveikintina, tačiau pats verslas turėtų būti solidarus bei taip pat prisidėti prie papildomų išlaidų gynybai. Tačiau pridėtinės vertės mokestis gynybai, anot jo, neturėtų būti didinamas.

„Jei siūloma didinti finansavimą didinant pridėtinės vertės mokestį, kiekvienas ekonomikos studentas pasakys, kad tai vartotojų mokestis, gyventojų sumokamas mokestis, kurį ne verslas moka“, – kalbėjo prezidentas.

„Norėtųsi, kad vis dėlto mūsų gynybos finansavimas būtų socialiai teisingas“, – teigė G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius