Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: parama verslui teikiama efektyviau nei pavasarį

Parama dėl koronaviruso pandemijos sunkumų patiriančiam verslui šiuo metu yra teikiama sparčiau, efektyviau ir tikslingiau nei pavasarį buvusio karantino metu, interviu „Verslo žinioms“ sakė prezidentas Gitanas Nausėda. Jis pabrėžė, kad toks teiginys nėra priekaištas buvusiai Vyriausybei, kuriai reikėjo viską kurti nuo nulio.
Prezidento susitikimas su paskirtąja Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte
Prezidento susitikimas su paskirtąja Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Dabar jau tikrai galima tęsti tai, kas veikė gerai, pataisyti tas vietas, kur veikimas buvo prastesnis, panaikinti neefektyvius arba neveikiančius instrumentus. Bet labai svarbu, kad verslas turėtų vienodą prieigos prie paramos galimybę (...), kad ne tik didžiosios įmonės prieitų prie paramos, bet labai svarbu, kad išlaikytume gyvybingą mūsų smulkųjį ir vidutinį verslą“, – „Verslo žinioms“ tvirtino G.Nausėda.

Pasak jo, teigiama yra ir tai, kad dabar parama pasieks net ir tas įmones, kurios ankstesniame etape negalėjo jos tikėtis. Be to, paramos suma bus diferencijuojama pagal tai, kiek verslas nukentėjo apyvartos prasme.

Dabar jau tikrai galima tęsti tai, kas veikė gerai, pataisyti tas vietas, kur veikimas buvo prastesnis, panaikinti neefektyvius arba neveikiančius instrumentus.

BNS primena, kad pirmąjį 180 mln. eurų pagalbos nukentėjusiam verslui paketą Ekonomikos ir inovacijų ministerija su EK suderino praėjusių metų pabaigoje – 150 mln. eurų numatyta subsidijoms, dar 30 mln. eurų – lengvatinėms paskoloms. Subsidijos įmonėms, kurių apyvarta krito daugiau nei 30 proc., sieks 25 proc. praėjusiais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad verslui iki sausio 18 dienos turi būti sudarytos sąlygos teikti paraiškas šiai paramai.

Tuo metu planuojamas antrasis paramos verslui paketas – dar 150 mln. eurų – startuos jį suderinus su socialiniais partneriais, Vyriausybe ir Europos Komisija (EK). Šiame pakete numatomos septynios priemonės, viena jų – papildomos subsidijos labiausiai nukentėjusiems verslams, praradusiems 50 proc. ir daugiau pajamų, taip pat bus siekiama padėti ir individualią veiklą dirbantiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius