-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: reikia identifikuoti nebūtinas išlaidas ir jas nukreipti gynybai

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad reikia identifikuoti nebūtinas valstybės išlaidas ir jas nukreipti šalies gynybai ir socialiniam saugumui.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai jis trečiadienį aptarė su valstybės kontrolieriumi Mindaugu Macijausku.

„Šalyje vyksta diskusijos dėl finansavimo šaltinių didesniam gynybos finansavimui, geresnėms sveikatos apsaugos paslaugoms, švietimui. Politinių diskusijų dalyviams svarbu suprasti, kad prieš traukiant iš stalčių idėjas apie bet kuriuos visuotinius mokesčius, lygiagrečiai privalome užtikrinti ir piliečiams garantuoti, kad surenkami mokesčiai yra panaudojami efektyviausiu būdu“, – Prezidentūros pranešime sakė G.Nausėda.

„Svarbu pamatyti ir išnaudoti visą viešųjų finansų efektyvumo potencialą, identifikuoti išlaidas, kurios šiandien galbūt yra nebūtinos ir gali būti nukreiptos į šalies gynybą ir socialinį saugumą“, – pridūrė jis.

Siekiant didinti valstybės pajamas G.Nausėda pabrėžė Valstybės kontrolės svarbą efektyviai naudojant viešąsias išlaidas.

Susitikimo metu aptarti Valstybės kontrolės auditai, susiję su vaistų prieinamumu gyventojams. Anot G.Nausėdos, Lietuva tinkamai neužtikrina vaistų prieinamumo, sprendimai dėl to turi būti priimami greičiau.

Susitikime taip pat aptartas Valstybės kontrolės vertinimas dėl Europos Sąjungos ir Atgaivinimo fondo investicijų įgyvendinimo progreso bei rizikų. Taip pat auditai, susiję su finansais švietimui, tolimojo susisiekimo paslaugų prieinamumu, Lietuvos Regionų plėtros programos įgyvendinimu. Pristatyti Valstybės kontrolės planai, numatomas auditas apie Lietuvos visuomenės pasirengimą pilietiniam pasipriešinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius