-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: savivaldai reikia daugiau savarankiškumo tvarkant rajoninius kelius

Radviliškyje besilankantis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad savivaldybėms reikia daugiau savarankiškumo tvarkant rajoninius kelius.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Kelių būklės palaikymui ir gerinimui vis dar skiriame per mažai lėšų. Turime ieškoti būdų, kaip daugiau investuoti į kelius, tuo pat metu plečiant savivaldybių savarankiškumą tvarkant rajoninius kelius“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G.Nausėda.

Susitikime su rajono meru Kazimieru Račkauskiu jis aptarė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimą, vis dar didelę valstybinių žvyrkelių dalį tarp visų savivaldybės kelių.

Taip pat aptartos kliūtys efektyviau įgyvendinti įtraukųjį ugdymą.

„Įgyvendinant įtraukųjį ugdymą, nepaprastai svarbus tiek valstybės, tiek savivaldos strateginis požiūris. Kryptingam veikimui ir reformos sėkmei būtinas sutelktas adekvatus valstybinis finansavimas. Tai esminė prielaida sprendžiant švietimo pagalbos specialistų trūkumo ir kitas aktualias problemas“, – sakė prezidentas.

Aptartas ir vėluojantis specialiųjų tikslinių dotacijų skyrimas socialinėms paslaugoms asmenims su sunkia negalia finansuoti. Sutarta peržiūrėti lėšų skyrimo tvarką ir su atsakingomis institucijomis įvertinti reikiamų pokyčių galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius