-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 26 /12:50

G.Nausėda žada teikti pasiūlymus vaikų socialinės nelygybės mažinimui

Prezidentas Gitanas Nausėda žada teikti pasiūlymus, kaip sumažinti socialinę nelygybę tarp vaikų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vaikučiai visoje Lietuvoje patiria tam tikrą nelygybę ta prasme, kad mažesniuose miesteliuose ar socialinių problemų turinčiose šeimose dažnai jie turi tą blogesnį startą ir tas blogesnis startas baigiasi tuo, kad ir finišas būna blogesnis dėl to, kad jie nepasinaudoja tomis galimybėmis, kurios suteikiamos kitiems vaikams“, – trečiadienį Biržuose žurnalistams sakė G.Nausėda.

Jis žada, kad programa ir pasiūlymai, kaip spręsti šią problemą, visuomenei bus paskelbta netrukus ir tikisi, kad juos palaikys ir Seime bei kitose institucijose.

Biržuose trečiadienį viešintis prezidentas susitiko su Biržų, Pasvalio, Panevėžio, Rokiškio bei Kupiškio savivaldybių atstovais.

Vienas iš svarbiausių klausimų, pasak G.Nausėdos, buvo savivaldybių finansų lankstumas bei jį smarkiai ribojantis Fiskalinės drausmės įstatymas.

„Manau, kad šita diskusija galėtų toliau plėtotis ir turime pagalvoti apie tai, kaip Fiskalinės drausmės įstatymas galėtų suderinti tiek siekį užtikrinti šalies finansų tvarumą, tiek ir suteiktų galimybes ambicingoms savivaldybėms įgyvendinti savo investicinius planus, kurie dabar kartais negali būti įgyvendinami dėl to, kad tiesiog nėra tam teisinių ir kitokių galimybių“, – kalbėjo G.Nausėda.

Pasak jo, opi problema lieka specialistų pritraukimas į regionus. Prezidentas pabrėžė, kad šį klausimą spręsti padeda finansinės paskatos bei socialinės garantijos, suteikiamos savivaldybių ir jau esama geros patirties šioje srityje.

Vizito metu kalbėta apie ES naujojo finansavimo laikotarpio nacionalines taisykles, ES fondų teikiamas galimybes mažinti regioninę atskirtį Lietuvoje, prioritetinius infrastruktūros projektus regiono savivaldybėse, psichologų trūkumą švietimo įstaigose.

Biržuose lankosi ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Ji dalyvauja Valstybės pažinimo centro edukaciniuose užsiėmimuose Biržų pilyje ir jos kieme, lankosi Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, ruošiasi susitikti su Biržų „Carito“ atstovais.

Prezidentas su komanda jau dirbo Kauno, Utenos, Telšių, Marijampolės regionuose, taip pat karantino sąlygomis nuotoliniu būdu dalyvavo susitikimuose su Klaipėdos regiono atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius