Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Skaistė atskleidė daugiau detalių apie elektros kompensacijas: kiek mokės pasirinkę nepriklausomą tiekėją?

Nepriklausomus elektros tiekėjus pasirinkusiems gyventojams maksimali kompensacija už elektrą siektų 28,5 cento, pirmadienį pranešė finansų ministrė Gintarė Skaistė. Jei žmogus yra užfiksavęs elektros kainą ties mažesne riba, kompensacijos negaus.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„28,5 cento už kilovatvalandę (ct/kWh) yra maksimali galima kompensacija. Tai reiškia, kad jei rinkoje kaina yra 56,5 ct/kWh, pritaikius maksimalią kompensaciją, vartotojas galėtų mokėti 28 centus. Jei jis su savo nepriklausomu tiekėju yra fiksavęs mažesnę kainą, tokiu atveju maksimali taikytina kompensacija galiotų tik iki 28 centų ribos“, – pirmadienį žurnalistams sake G.Skaistė.

Tai reiškia, kad žemiau 28 centų ribos kaina jau nebebūtų kompensuojama. 28 centus mokės ir visuomeniniame tiekime esantys žmonės.

„Maksimali kompensacija yra 28,5 cento, minimali yra nulis, jeigu kaina esi užsifiksavęs ties 28 centais arba mažesnę“, – nurodė finansų ministrė.

Pagal dabartinius VERT skaičiavimus, valstybės kompensacija už elektrą gyventojams kitų metų sausį–birželį turėtų siekti iki 28,5 cento už kWh, o už dujas – 88 centus už kubinį metrą. Dabar valstybė moka atitinkamai iki 9 ir 54 centų kompensacijas.

Preliminariais „Ignitis“ skaičiavimais, visuomeninio tiekimo populiariausio standartinio plano vienos laiko zonos tarifas pirmąjį kitų metų pusmetį turėtų būti 56,5 cento už kWh (su PVM), o su valstybės kompensacija – 28 centai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius