Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galės skolintis

Verslininko Sauliaus Karoso valdomas Medicinos bankas labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuoti skirs 3 mln. eurų (10,36 mln. Lt) paskolų.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Paraiškas gauti paskoloms verslininkai gali teikti jau dabar, o pačias paskolas, apsvarstę paraiškas, pradėsime išdavinėti ketvirčio pabaigoje. Vidutinė paskolos suma – 25 tūkst. eurų (apie 87,50 tūkst. Lt)“, – sakė banko rinkodaros viršininkė Daiva Patalauskienė.

Bankas pranešė pasirašęs sutartį dėl paskolos su Vokietijos banku „Kreditanstalt für Wiederaufbau“ (KfW) ir Europos Tarybos vystymo banku (CEB). Lėšos projektams Lietuvoje skirtos pagal Europos Sąjungos paramos Parengiamąjį veiksmų planą. Paskolas iš KfW fondo lėšų galės gauti ir ūkininkai bei žemės ūkio įmonės, tačiau nebus finansuojami jau pradėti įgyvendinti projektai.

Analitikų teigimu, toks žingsnis gali suteikti impulsą ir kitiems bankams. „Sprendimas skolinti tokią sumą smulkiems ir vidutiniams verslininkams turės ne tik ekonominį, bet ir psichologinį poveikį: jei toks mažas bankas ryžtasi skolinti, galbūt ir kitiems neverta taip atsargiai žiūrėti į kreditus. Manau, dabartiniu metu tai – labai gera naujiena Lietuvos ekonomikai“, – teigė „DnB Nord“ banko vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius