Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Galimai probleminių ispaniškų vertybinių popierių – mažiau nei 1 proc.

Ispanijai užsitikrinus 100 mlrd. eurų vertės „gelbėjimo liniją“ bankams, šalis vėl atsidūrė investuotojų dėmesio centre: akcijų kainos ritasi žemyn, o obligacijų palūkanos šturmuoja nematytas viršūnes. Tačiau investuotojams, kaupiantiems lėšas Lietuvoje valdomuose investiciniuose fonduose, pernelyg dėl to nerimauti neverta – ispaniškų investicijų dalis portfeliuose itin menka, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.
Birža
Birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turime labai mažai investicijų Ispanijoje, nes specializuojamės Rytų ir Vidurio Europos regione. Investicijų Ispanijoje yra tik tiek, kiek yra pasaulio akcijų indekso krepšelyje, o Ispanijos dalis jame yra gerokai mažiau nei procentas“, – komentuoja investicijų valdymo įmonės „Finasta asset management“ Fondų valdymo departamento direktorius Vitalijus Šostakas, anot kurio, į Ispanijos vyriausybės obligacijas vengia investuoti ir pensijų fondai, nes už jas mokamos palūkanos neatspindi prisiimamos rizikos.

„Anksčiau obligacijas pirkome pagal bendrą euro zonos indeksą, tačiau paskui jį pakeitėme investicinio reitingo skolos VP indeksu tam, kad neliktų investicijų į Portugalijos, Graikijos ar Airijos obligacijas“, – teigia bendrovės „Swedbank investicijų valdymas“ investavimo vadovas Vaidas Paukštys.

Euro zonos šalių obligacijų patrauklumas apskritai yra sumažėjęs ir ne vien tik dėl pietinės Europos šalių problemų, o dar ir dėl to, kad saugesniųjų šalių obligacijų palūkanos yra labai žemos, tad obligacijų kainos nuosmukiui yra labai daug vietos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje