Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimas lato devalvavimas gąsdina lietuvius

Latvijoje pastaruoju metu itin sustiprėjo kalbos, kad šios šalies nacionalinė valiuta gali būti devalvuota. Lietuvos verslininkai baiminasi, kad po Latvijos ekonomikos griuvėsiais gali tekti palaidoti ir lito stabilumą, skelbia dienraštis „Verslo žinios“.
Latvijos latai
Latvijos latai / wikimedia.org nuotr.
Temos: 1 Latvijos latas

Nors Lietuvos verslininkų asociacijos prezidentas Romas Gailevičius teigia, kad Latvijos verslininkai jau nekreipia dėmesio į kalbas apie galimą devalvaciją, „Topo centro“ generalinis direktorius Aurelijus Rusteika mano, jog pavėlavo pasitraukti iš Latvijos, rašo „Verslo žinios“. Šiai bendrovei Latvijoje paskelbtas bankrotas. Jis teigia, kad latas neišvengiamai bus devalvuotas.

„Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis teigia, kad jei latas būtų devalvuotas, mūsų verslininkai, dirbantys šioje rinkoje, prarastų lėšų, konkurencingumą, o drauge ir dalį rinkos. Verslininkas įsitikinęs, kad jei latas bus devalvuotas, tai atsilieps ir mūsų šalies rinkai, nes gali susiklostyti panaši padėtis kaip Lenkijoje – pasienio miestų gyventojai vyksta apsipirkti  į šią šalį.

Kitų įmonių atstovai baiminasi, kad nuvertėjus šalies kaimynės valiutai, ten atpigs žaliava, darbo jėga ir mūsų šalies įmonės negalės konkuruoti su latviais.

UAB „Labochema.lt“ vadovas Andrius Narmontas teigia, kad Latvija iki šių metų pradžios jiems buvo gera ir patraukli rinka, tačiau prieš kelis mėnesius prasidėjo sunkumai. Dabar naujai sudaromose sutartyse mėginama įtraukti punktą apie galimą valiutų kursų pokytį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius