Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsi Šveicarijos ekonomistė Victoria Curzon-Price apie krizės suvaldymą Lietuvoje: biudžeto deficitas ir valstybės skola per staigiai ir per daug išaugo

Premjeras Andrius Kubilius labai patenkintas savimi ir valdančiąja koalicija, kai kalbama apie ekonominės krizės suvaldymą Lietuvoje. Vyriausybės vadovas nesidrovėdamas prisiima sau visus nuopelnus – esą sunkmetis buvo taip sėkmingai įveiktas, kad apie tai ateityje rašys vadovėliuose. Tačiau autoritetingi užsienio ekonomistai Lietuvos pasirinktą krizės įveikimo politiką vertina kitaip.
Šveicarijos ekonomistė Victoria Curzon-Price
Šveicarijos ekonomistė Victoria Curzon-Price / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune Lietuvos laisvosios rinkos instituto surengtuose ekonomikos kursuose „Realistinė ekonomikos analizė“ paskaitas skaitanti garsi Šveicarijos ekonomistė Victoria Curzon-Price tvirtina, kad Lietuva sau negalėjo leisti taip staigiai padidinti biudžeto deficitą (šiemet jis sieks apie 575 mln. Lt) ir valstybės skolą (šiemet sieks apie 44,4 mlrd. Lt, 40,2 proc. nuo BVP).

„Galėjote ir geriau tvarkytis, nes biudžeto deficitas išaugo labai staigiai. Be abejo, tai galima aiškinti sumažėjusiomis įplaukomis, o išlaidos taip smarkiai nemažėjo. Tačiau deficitas išaugo per staigiai ir labai išaugo valstybės skola. Tai nėra gerai.

Tokios mažos ekonomikos, kaip Lietuva, turi būti labai atsargios su biudžeto deficitu ir valstybės skola, jos turi labai atsakingai elgtis su išlaidomis. Nes niekas nepadės Lietuvai, Lietuva turi padėti pati sau. Tai galima padaryti tik atidžiai sekant, kad įplaukos sutaptų su išlaidomis, biudžeto balansas būtinas“, – 15min.lt sakė buvusi Ženevos universiteto bei Europos Instituto ekonomikos dėstytoja V.Curzon-Price.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius