Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsus investuotojas pasaulinio prekybos konflikto atveju pranašauja katastrofą

Garsus JAV investuotojas Jimas Rogersas, anksčiau jau pranašavęs didžiausią per visą savo gyvenimą kritimo ciklą akcijų rinkoje, pasaulinio prekybos konflikto atveju laukia dar katastrofiškesnių padarinių.
Jamesas Rogersas
Jamesas Rogersas / „Sputnik“ nuotr.
Temos: 1 Akcijų rinka

„Kita meškų rinka bus blogiausia mano gyvenime ir tai tik dėl skolos, o prekybos karo atveju padėtis bus baisesnė už stichinę nelaimę, – pareiškė 75 metų amžiaus „Rogers Holdings“ vadovas interviu agentūrai „Bloomberg“. – Esu labai susirūpinęs. Esu pakankamai skaitęs, turiu pakankamai didelę darbo rinkose patirtį ir žinau, kad prekybos karai paprastai lemia katastrofą.“

Pasaulinio prekybos konflikto tikimybė vis labiau didėja. JAV prezidentas Donaldas Trumpas jau ketvirtadienį gali paskelbti apie naujus muitus iš Kinijos importuojamoms prekėms, kurie bus nustatyti dėl Pekino tariamai pažeidžiamų intelektinės nuosavybės teisių, pareiškė agentūrai informuoti šaltiniai. O Kinija jau penktadienį gali paskelbti apie atsakomąsias priemones, pareiškė konsultacijų įmonės „Shanghai JC Intelligence“ vyriausiasis analitikas Li Qiangas.

„Manote, kad kinai sėdi sudėję rankas? Kinija yra stambi JAV žemės ūkio produktų pirkėja ir akivaizdu, kad ji nusitaikys į šį sektorių, nes tai ponui Trumpui suduotų skaudžiausią smūgį“, – pareiškė J. Rogersas.

Jis papasakojo, jog galimybių investuoti ieško Kinijoje, Japonijoje, Rusijoje ir Vietname.

„Geriau jau investuosiu Rusijoje negu Vokietijoje, geriau jau investuosiu Japonijoje arba Kinijoje, o ne Amerikoje, – pareiškė milijardierius. – Amerika [akcijų rinka] yra pasiekusi istorines aukštumas, tačiau nė viena šalis žmonijos istorijoje nėra turėjusi tokios skolos.“

J.Rogersas per savo gyvenimą matė kelis didelius rinkos sukrėtimus. Jau šiame amžiuje JAV akcijų indeksas „Dow Jones Industrial Average“ per finansų krizę buvo kritęs daugiau kaip 50 proc. – nuo 2007 metų spalį pasiekto aukščiausio lygio iki 2009 metų kovo žemumų. O sprogus „dotkomų“ burbului, rinka 2000–2002 metais krito 38 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius