-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužę beveik trečdaliu augo Vilniaus oro uosto keleivių skaičius

Keleivių srauto augimas Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) įsibėgėja. Šių metų gegužės mėnesį didžiausiame Lietuvos oro uoste aptarnauta 175,5 tūkst. keleivių – 31 proc. daugiau nei 2010 m. gegužę.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Net 41  proc. išaugo reguliariaisiais skrydžiais pervežtų keleivių skaičius, tuo tarpu užsakomaisiais skrydžiais šių metų gegužę skrido 5  proc. mažiau keleivių nei pernai.

„Tai yra antras geriausias gegužės mėnesio rezultatas Vilniaus oro uosto istorijoje – tik  2008-aisiais aptarnavome keliais procentais keleivių daugiau nei šią gegužę“, – sako TVOU generalinis direktorius Tomas Vaišvila. Jo teigimu, šis rezultatas optimistiškai nuteikia prieš „karščiausius“ kelionėms mėnesius – liepą ir rugpjūtį, ir leidžia tikėtis dar didesnio keleivių srauto augimo.

Net penkiomis kryptimis iš Vilniaus oro uosto šią gegužę keliavo rekordinis keleivių skaičius: daugiau keleivių nei bet kada buvo pervežta į Frankfurtą, Rygą, Londoną, Kijevą ir Romą. Populiariausia kryptis iš Vilniaus išliko Ryga, į kurią keliavo daugiau nei 20 tūkst. keleivių. Daugiau nei po 15 tūkst. keliavo į Londoną ir Frankfurtą, daugiau nei 10 tūkst. – į Kopenhagą.

Nuo šių metų birželio 7 d. aviakompanija „Skyways“ ketina papildyti Vilniaus oro uosto skrydžių žemėlapį maršrutais į Berlyną ir Stokholmą, o nuo liepos 27 d. – „Wizz Air“ atidarys skrydžius iš Vilniaus į Dortmundą.

Vilniaus oro uostas šią vasarą aptarnaus po 600 skrydžių per savaitę, o iki metų galo planuoja pervežti 1,8 mln. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius