Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai brango elektra

2012 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., eksportuotų prekių kainos sumažėjo 3,3 pro¬cento, o importuotų – 2,4 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Elektros perdavimo linija
Elektros perdavimo linija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką darė 12,9 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų, 0,9 – maisto produktų, 1,4 procento – drabužių kainos, ir 2,2 procento padidėjusios žemės ūkio produktų, 1,8 – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 3,1 procento – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių kainos.

Bendrajam importuotų prekių kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo 7,4 procento sumažėjusios žalios naftos ir gamtinių dujų, 1,3 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2,6 procento – rafinuotų naftos pro-duktų kainos, ir 1,6 procento padidėjusios variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 4,3 – elektros, 2,1 procento – žemės ūkio produktų kainos.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai padidėjo elektros – 16,2 procento, žemės ūkio daugiamečių augalų – 8,8, plataus vartojimo elektroninės įrangos – 6,5 procento – kainos, o sumažėjo rafinuotų naftos produktų – 12,9 procento, žalios naftos – 10,5, perdirbtos ir konservuotos žuvies – 6,6 procento – kainos. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango elektra – 4,3 procento, žemės ūkio daugiamečiai augalai – 3,2, variklinės transporto priemonės – 2,1 procento, o atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 9,2 procento, žalia nafta – 8,8, perdirbti ir konservuoti vaisiai, uogos ir daržovės – 6,2 procento.

Per metus (2012 m. birželio mėn., palyginti su 2011 m. birželio mėn.) eksportuotų prekių kainos padidėjo 1,5, importuotų – 1,7 procento. Iš eksportuotų prekių daugiausia pabrango žemės ūkio daugiamečiai augalai – 13 procentų, cementas, kalkės ir gipsas – 12,4, kiti nemetalo mineraliniai gaminiai – 11,2 procento, o atpigo grūdų malimo produktai, krakmolas ir krakmolo produktai – 17,5, plaušiena, popierius ir kartonas – 15,5, padarinė mediena – 14,8 procento. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango gamtinės dujos – 23,5 procento, žemės ūkio daugiamečiai augalai – 11,3, tabako gaminiai – 10,4 procento, o atpigo padarinė mediena – 9,4 procento, žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 8, pieno gaminiai – 7,3 procento.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius