-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužę prekės brangti turėtų mažiau

Maisto produktai brangsta jau devintą mėnesį iš eilės. Kainos augti turėtų ir gegužę. Visgi prognozuojamas kiek mažesnis brangimas.
Duona
Duona / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Statistikos departamentas prognozuoja, kad šį mėnesį prekės turėtų brangti 0,4 proc. – tai 0,1 proc. mažiau nei balandį. Metinis prekių augimas gegužę turėtų siekti 4,6 proc.

Tikėtina, kad didžiausią įtaką gegužės infliacijai turės devintą mėnesį iš eilės sparčiai kylančios maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos. Dėl to gali brangti ir restoranų ir viešbučių grupės prekės ir paslaugos.

Prasidėjęs vasaros sezonas gali kilstelėti poilsio ir kultūros prekių ir paslaugų kainas. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, manoma, nesikeis arba pokyčiai bus nežymūs.

Šiais metais labiausiai augo drabužių ir avalynės bei maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos, taip pat žymiai kilo ir transporto grupės prekių ir paslaugų kainos.

Ryšių paslaugų pigimas išlieka stabilus, o nuo sausio šiek tiek kritusios alkoholinių gėrimų ir tabako prekių grupės kainos pamažu artėja prie metų pradžioje buvusio lygio.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius