-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geidžiamiausias darbdavys Lietuvoje – SEB bankas, rodo apklausa

Geidžiamiausio darbdavio rinkiniuose šiemet užtikrintai nugalėjo komercinis SEB bankas, kone dvigubai aplenkęs antroje pozicijoje likusią mobiliojo ryšio bendrovę „Omnitel“.
SEB
SEB / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečią vietą užėmė telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“, atskleidė įmonės „Verslo žinios“ ir karjeros portalo cv.lt surengtos apklausos „Geidžiamiausias darbdavys 2009“ rezultatai.

Dienraštis „Verslo žinios“ rašo, jog SEB bankas į lyderių viršūnę užkopė trečią sykį, geidžiamiausiu darbdaviu įmonė buvo pripažinta 2005 metais bei 2007-aisiais. Pernai trečią poziciją užėmusią bendrovę šiemet į pirmą vietą iškėlė ir vadovai, ir darbo neturintys apklaustieji.

Nuo lyderio gerokai atsiliko antrą vietą pelniusi „Omnitel“, kuri pernai užėmė paskutinę penketuko poziciją, ir iš septintos vietos pakilusi „Bitė Lietuva“. Į ketvirtą vietą išsiveržė „Nordea Bank Lietuva“, praėjusiais metais likusi šešta, o paskutinė penketuke – iš 12 pozicijos šoktelėjusi integruotų telekomunikacijų bendrovė TEO LT.

Pernai pirmas dvi pozicijas užėmusios bendrovės „Swedbank“ (tuo metu „Hansabankas“) ir „Švyturys-Utenos alus“ šiemet smuko per šešias pozicijas ir užėmė atitinkamai 7 ir 8 vietas.

Iš praėjusių metų penketuko iškrito „Lietuvos draudimas“ – bendrovė šiemet užėmė šeštą vietą, o ketvirtą poziciją šiais metais užimantis äNordea Bank Lietuva" į geidžiamiausių penketuką pateko pirmą kartą.

Įmonė „Kraft Foods Lietuva“ šiemet geidžiamiausio darbdavio rinkimuose liko 9-oje, „Philip Morris Lietuva“ – 10-oje vietoje. Toliau sąraše atitinkamai rikiavosi bendrovė „Ernst&Young Baltic“, bankas „DnB Nord“, įmonė „Mars Lietuva“, Seimas, bendrovės „Achema“, „Penki kontinentai“, „Blue Bridge“, „IBM Lietuvos“ atstovybė, „Mažeikių nafta“ ir „Danske Bank“ Lietuvos filialas.

Nepatraukliausiais darbdaviais apklausos dalyviai išrinko prekybos centrus ir statybos įmones, o perspektyviausios, pasak respondentų, yra bankininkystės, informacinių technologijų bei energetikos sektorių bendrovės.

Iš viso apklausoje dalyvavo 1,5 tūkst. respondentų, geidžiamais darbdaviais buvo įvardyta 560 bendrovių. Pasak apklaustųjų, svarbiausi kriterijai, lemiantys darbovietės pasirinkimą, yra patrauklus atlyginimas, galimybė dirbti įdomų darbą, mokytis bei tobulėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius