Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėlių pardavėjai sulaukė šventės

Europai įpratus švęsti šv. Valentino dieną, gėlininkai viliasi, kad sunkmečio kamuojamam jų verslui nors šiuo metu bus lengviau. Likus kelioms savaitėms iki šios šventės, gėlių augintojai iš didmenininkų pradėjo sulaukti gerokai didesnių užsakymų.
Rožių pardavėja
Rožių pardavėja / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Gėlių pardavėjai įsitikinę, kad šį savaitgalį pirkėjų jiems netrūks. Jie mano, kad norėdami parodyti dėmesį savo išrinktajai vyrai gėlėms pinigų netaupys net ir žinodami, kad žiedų kaina prieš tokias šventes kiek šokteli.

Renkasi nevienadienes

Gėles auginančios UAB „Žiežmarių gėlės“ direktorė Vanda Pigagienė LŽ sakė, kad smulkiesiems pardavėjams gėles pristatantys didmeninės prekybos atstovai „gyvomis prekėmis“ pradeda rūpintis likus maždaug mėnesiui iki meilės dienos.

„Šįmet pardavimas tikrai nesumažėjo“, – paaiškino V.Pigagienė. Anot jos, šiais metais užsakoma neįprastai daug ciklamenų, suaktyvėjusi prekyba ir pradedančiomis žydėti azalijomis.

„Mažiau populiarios tapo egzotinės gėlės. Klientai šį sezoną ypač pageidauja ne skintų, o vazonuose žydinčių gėlių – tokių, kurios akį džiugintų ne kelias dienas, bet ilgesnį laiką“, – pasakojo V.Pigagienė.

Kaina šokteli

Smulkiųjų gėlių prekeivių nuomonės dėl būsimų gyvų gėlių užsakymų išsiskiria.

Klaipėdos bendrovės „Gėlių fabrikas“ direktorius Darius Laurinavičius tvirtino, kad per šv. Valentino dieną salone bus 30 kartų daugiau žiedų nei įprastai.

„Prieš Meilės dieną brangsta didžioji dalis gėlių. Tamsiai raudonos spalvos rožių kaina trečdaliu pakyla likus savaitei iki šv. Valentino dienos, nes gėlių aukcionuose dėl jų varžosi visa Europa“, – sakė D.Laurinavičius.

Jo tvirtinimu, atšventus šv. Valentino dieną gyvų žiedų kainos vėl stabilizuojasi iki kovo 8-osios, tada jos vėl pakyla dėl Rusijos pirkėjų, kurie itin sureikšmina Moters dieną.

Vaikinai, pirkdami rožes, dažnai į jas paprašydavo „įsegti“ piršlybų žiedą. Pasakojo K.Kaikarienė.

Vilniaus įmonės „Florisima“ direktoriaus Rimanto Bobino nuomone, lietuviai net krizės akivaizdoje tikriausiai dovanos rožes ar tulpes savo mylimosioms, todėl ir jų užsakymo kiekis turėtų būti didesnis nei įprastai.

„Tačiau mes dar abejojame, ar užsakysime daugiau gėlių nei kasdien. Šv. Valentino diena sutampa su ilguoju savaitgaliu, o patirtis rodo, kad per šventes lietuviai mieliau apsirūpina maistu. Gėlių nedarbo dienomis visada parduodame mažiau“, – likus maždaug savaitei iki šventės planais su LŽ dalijosi R.Bobinas.

Stebina kiekis

Abu verslininkai sutartinai tvirtino, kad pirkėjai neretai perka širdies formos gėlių puokštes. Lietuviai neabejingi ir širdelės formos lipdukams, atvirukams, suvenyrams.

D.Laurinavičių prieš trejus metus nustebino klientas, savo širdies damai nupirkęs 800 rožių.

Gėlių salonui vadovavusi žinoma vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė sakė, kad gajausių meilės dienos tradicijų nepajėgia išguiti jokios krizės.

Jos tvirtinimu, neretai vyrai šv. Valentino dieną peršasi savo išrinktosioms. Kartais ši diena pasirenkama ir kaip tinkamiausia tuoktuvėms.

„Vaikinai, pirkdami rožes, dažnai į jas paprašydavo „įsegti“ piršlybų žiedą", – pasakojo K.Kaikarienė. Kai kurie jaunuoliai šią dieną užsako staigmenas išrinktosioms, pavyzdžiui, mergina pakviečiama į vienos Lietuvos pilių bokštą, kurio viršūnėje būsimos sužadėtinės laukia gėlės, žvakės ir mylimasis.

K.Kaikarienės tvirtinimu, prieš aštuonerius metus gėlių salonuose prekybą gyvais augalais nustelbdavo širdelės formos lipdukų pirkėjų antplūdis. Prieš trejus metus lietuviai dažniau ėmė rinktis subtilias puokštes nei pavienius rožių ar tulpių žiedus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius