Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Gėlių prekeiviai pasidalijo, kiek išaugo gėlių kainos ir kokios tradicijos laikosi pirkėjai

Darbymečiui per šv. Valentino dieną šį trečiadienį besiruošiantys gėlių prekeiviai pastebi, kad pagrindinė šios dienos tradicija nesikeičia – vyrai kaip pirko, taip ir toliau daugiausiai perka raudonų rožių puokštes. Tiesa, šiemet pirkėjams teks papurtyti piniginę, nes gėlių kainos išaugę dvigubai.
Konarskio gėlių turgelis
Konarskio gėlių turgelis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Prieš meilės šventę Konarkio gėlių turgelyje apsilankiusią 15min žurnalistę pasitiko įvairiaspalvių rožių gausa – prekeiviai jau ruošiasi vienai pelningiausių dienų per metus, o akį labiausiai traukia gausiai sustatytos vazos su raudonomis rožėmis.

Prekybininkai pabrėžia, kad tradiciją, jog vyrai per šv. Valentino dieną labiausiai perka raudonas rožes, stebi iki šiol. Vis tik kaip 15min sakė Konarskio gėlių turgelyje dirbanti Irena, būtent raudonų rožių kainos šiemet išaugo.

„Kadangi artėja šventė, raudonos rožės brangsta visame pasaulyje, nes turi praeiti per aukcionus. Pas mus pabrango beveik dvigubai – prieš tai buvo 3 eurai, o dabar 5,50“, – lygina Irena.

Kitos turguje dirbančios moterys atskleidė, kad kainų kilimas prasideda pora savaičių iki Šv. Valentino dienos ir didesnės kainos priklauso ne nuo jų, o nuo tiekėjų. „Kainos kyla palaipsniui, pas mus rožės pabrango maždaug 2 eurais“, – teigė pardavėjos, nenorėjusios viešinti savo vardų.

Dvigubai pabrangsta tik raudonos rožės - kitų spalvų gėlių kainos išlieka tokios pat. „Vieni nežiūri, neskaičiuoja, bet yra studentų, tai jie žiūri. Sakau, pagudraukit, paimkit mergaitei ne raudoną, o baltą ar ružavą. Jos beveik perpus pigiau“, – kalbėjo Irena.

Visiškai priešinga patirtimi dalinasi gėlių parduotuvės „Happy flowers“ pardavėja Šviesa ir sako, kad klientai labiau perka pavasarines puokštes. „Žmonės jau pereina nuo klasikinių rožių į pavasarį. Perka tulpes, šviesių spalvų gėles“, – pasakojo Šviesa.

Taip pat moteris sakė, kad kainų kilimas prieš Šv. Valentino dieną yra įprastas dalykas, o šiame salone kainos padidėjo maždaug 30 proc. Šią dieną žmonės dažniausiai netaupo ir renkasi gražias bei kokybiškas puokštes. „Valentino diena, sakyčiau, vienintelė, kai žmonės netaupo. Dažniausiai savo damai perka virš 50 eurų puokštes, tačiau pasitaiko, kad perka mažesnes puokšteles už 15 ar 30 eurų“, – sakė Šviesa.

Užsisako ir iš anksto

Kai kurie vyrai nelaukia paskutinės dienos ir puokštę užsako iš anksto. Kartais tai būna ne vien gėlių puokštė. „Turim nuolatinių klientų, kurie užsako iš anksto ir mes tada tvarkingai supakuojam. Kartais prašo parašyti atviruką. Bendrai galima komponuot ir saldainius, pusė puokštės rožės, kita pusė – saldainiai. Yra mergaičių, kurios labai mėgsta saldainius. Bet čia jau reikia užsakyti iš anksto“, – pasakojo Irena.

O štai „Happy flowers“ klientai yra nuotoliniai, visada žino, ką gaus, todėl prašo tik gražių ir tvarkingų puokščių. „Jei klientas atsineša dovanėlę, tai mes ją supakuojam, tačiau specialiai tuo neužsiimam“, – teigė Šviesa.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Konarskio gėlių turgelis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Konarskio gėlių turgelis

Dirbs dviem pamainom

Per šią šventę gėlių parduotuves užplūsta klientai, todėl reikia papildomų rankų, kurios padėtų greičiau supakuoti klientų užsakymus. „Dirbsime dvi pamainos, o vieną pamainą sudaro trys žmonės“, – sakė Konarskio gėlių turgelio pardavėjos.

Joms taip pat antrina „Happy flowers“ darbuotoja Šviesa, kuri sakė, kad paprastą dieną dirba dviese, vasario 14 d. dirbs net penkios darbuotojos.

Gėlių pardavėjams pasitaikė palankus oras, nes dėl teigiamos temperatūros gėles galima laikyti lauke. Tai leidžia turėti didesnį gėlių asortimentą. „Pasisekė, kad pliusas lauke. Tada prekyba sėkminga, nes jei būtų šaltis, tai nebūtų tokio didelio asortimento ir būtų liūdna. Dabar yra vietos, erdvės ir galima išstatyti daugiau gėlių“, – sakė Irena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius