Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

George'as Sorosas įspėja – matomi pirmieji naujos pasaulinės krizės ženklai

Dėl Kinijos plėtros lėtėjimo poveikio nusilpusiose pasaulio rinkose matyti finansų krizės, primenančios 2008 metų griūtį, ženklų, įspėja JAV milijardierius finansininkas George'as Sorošas.
George'as Sorosas
George'as Sorosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Investuotojų forume Šri Lankoje kalbėjęs magnatas pareiškė, kad Kinijos ūkio plėtros lėtėjimas ir šios šalies valiutos devalvacija pakerta finansų stabilumą pasaulyje.

„Deja, Kinija yra susidūrusi su rimta koregavimo problema ir ji turi daug pasirinkimų. Iš esmės ji gali perkelti savo problemas likusiai pasaulio daliai devalvuodama savo valiutą – būtent tai Kinija ir daro“, – pareiškė jis.

Silpnesnis Kinijos juanis „skatina defliacinį spaudimą“ likusioje pasaulio dalyje, pareiškė jis.

„Mums gresia labai rimta pereinamojo laikotarpio problema, kuri atsirado gana neseniai ir kurią, sakyčiau, net būtų galima prilyginti krizei ir mes esame jos pradžioje“, – pareiškė G. Sorošas.

„Kai žvelgiu į finansų rinkas, matau jose rimtą problemą, kuri man iš esmės primena apie 2008 metais buvusią krizę“, – pareiškė milijardierius.

G. Sorošas pažymėjo, jog savo darbuotojus, atsakingus už investicijas, įspėjo elgtis atsargiai.

„Savo rekomendacijose už investicijas atsakingiems darbuotojams sakau jiems elgtis labai, labai atsargiai ir labai, labai, labai atidžiai“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius