Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gera žinia skolų turėtojams: ECB nepakeitė rekordiškai mažų palūkanų normų

Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį įvykusiame Valdančiosios tarybos posėdyje nepakeitė rekordiškai mažų palūkanų normų ir obligacijų pirkimo programos, pranešė euro zonos centrinio banko atstovas spaudai.
ECB pastatas Frankfurte prie Maino
ECB pastatas Frankfurte prie Maino / 123rf.com nuotr.

Valdančiosios tarybos nariai patvirtino, kad palūkanų normos rekordiškai žemuose lygiuose liks „bent iki 2019 metų vasaros pabaigos“.

Pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų norma, kaip ir anksčiau, sudaro rekordinius 0 proc., o palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, – 0,25 procento.

Palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, kaip ir anksčiau, sudaro minus 0,4 proc., ir tai reiškia, kad bankams tenka mokėti už savo indėlius ECB.

Absoliuti dauguma analitikų prognozavo, kad euro zonos centrinis bankas liepos mėnesio posėdyje nepakeis savo pinigų politikos, nes Valdančioji taryba jau praėjusį mėnesį pareiškė, kad obligacijų pirkimui kas mėnesį išleidžiama suma nuo spalio mėnesio bus sumažinta nuo 30 mlrd. iki 15 mlrd. eurų, o metų pabaigoje ši programa bus užbaigta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius